קושי בהגיית אותיות שורקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהגיית אותיות שורקות
    יעל חיימוב
    23/10/2011

שלום, יש לי ילד בן 4 וחצי ושמו איתי. כרגע הוא נמצא בגן שפתי מכיוון שיש לו עיכוב בהתפתחות השפתית. הוא עובד עם קלינאית תקשורת בגן וגם באופן פרטי.
    בגן אמרו שלא עובדים איתו על הגייה מכיוון שאלה הוראות משרד החינוך (שזה נשמע לי פשוט אבסורד) ולכן החלטנו לתת לו תגבור באופן פרטי. הקלינאית הפרטית אומרת שהיא לא יכולה להתמקד רק על הגייה כי כך לא עובדים.
    בקיצור אני מבולבלת , אינני יודעת מה לעשות. האם יש קלינאיות שעובדות רק על הגייה והאם זה מומלץ לעבוד כך?
    הוא מתקשה בהגיית אותיות שורקות כגון ש, ס צ ולאחרונה היינו במרפאת השיניים והרופא הודיע שבמקום 10 שיניים יש לו 8.
    השאלה שלי בעצם האם זה יכול להשפיע על ההגייה שלו? מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בהגיית אותיות שורקות - תגובה

ענת תבור
    23/10/2011

יעל שלום,
    ילדים שיש להם שילוב של קשיים גם בשפה וגם בהיגוי - קלינאית התקשורת מפעילה שיקול, בהתייעצות עם המשפחה, במה כדאי להתמקד והאם אפשר לטפל בשניהם או שעדיף לחוד. ישנם מקרים בהם משלבים שתי קלינאיות לכל תחום, שוב - בהתאם לצורך.
    לגבי הבעיה הספציפית של בנך - במידה ואכן מדובר בהגיית השורקות, אני לא יודעת מה בדיוק השיבוש, אך יתכן כי השיבוש שיש לו אינו בעייתי לגילו, או שפחות דחוף מתחומים אחרים שמחייבים טיפול כעת.
    חשוב מאד לשוחח עם הקלינאית ולבקש להתייעץ ולהבין עד הסוף מדוע המליצה על עבודה כזו ולא אחרת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו