ילד בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה וחצי
    leah
    11/11/2011

שלום יש לי ילד בן שנה וחצי חברותי מאוד לא מדבר רק אומר מאמא (אמא) מצביע צועק הרבה מקשקש אבל לא מדבר אני קצת מודאגת בגלל השפה כי אנחנו נמצאים בחול והוא שומע בעיקר עברית וקצת אנגלית עכשיו הוא מתחיל גן מישהו אמר לי שאני צריכה להפריד בבית עברית ובגן אנגלית אני משתדלת למרות שלפעמים זה לא כל כך מסתדר כי נפגשים עם אנשים שמדברים רק אנגלית מהי הדרך הנכונה לפעול בסיטואציה הזה?ואם יש סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי - תגובה

ענת תבור
    11/11/2011

לאה שלום,
    תוכלי לקבל תשובה מלאה על כך בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
    שנה וחצי נחשבת לגבול התחתון של הנורמה בהופעת המילים הראשונות. במידה וילד חשוף לשתי שפות - לעיתים זה גורם לעיכוב קל, שמסתדר בהמשך. בינתיים חשוב לוודא שמיעה תקינה, ע"י בדיקה במכון שמיעה וכן לוודא כי שאר המרכיבים ההתפתחותיים - כולל הבנת שפה ותקשורת לא מילולית מתפתחים בהתאם לגיל.
    לגבי חשיפה לשפות - מאד מומלץ שכל אדם בעל משמעות עבורו ידבר איתו בשפה אחת קבועה. הוא בשלב שצריך לקלוט שתי מערכות שפה שונות ולכן ככל שתשמרו על הפרדה - כך יהיה לו קל יותר. אם הוא חשוף לאנגלית בגן - יוכל לרכוש את השפה במהלך שהותו שם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו