מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנה וחציleah11/11/2011
שלום יש לי ילד בן שנה וחצי חברותי מאוד לא מדבר רק אומר מאמא (אמא) מצביע צועק הרבה מקשקש אבל לא מדבר אני קצת מודאגת בגלל השפה כי אנחנו נמצאים בחול והוא שומע בעיקר עברית וקצת אנגלית עכשיו הוא מתחיל גן מישהו אמר לי שאני צריכה להפריד בבית עברית ובגן אנגלית אני משתדלת למרות שלפעמים זה לא כל כך מסתדר כי נפגשים עם אנשים שמדברים רק אנגלית מהי הדרך הנכונה לפעול בסיטואציה הזה?ואם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי - תגובה
ענת תבור11/11/2011לאה שלום,
תוכלי לקבל תשובה מלאה על כך בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
שנה וחצי נחשבת לגבול התחתון של הנורמה בהופעת המילים הראשונות. במידה וילד חשוף לשתי שפות - לעיתים זה גורם לעיכוב קל, שמסתדר בהמשך. בינתיים חשוב לוודא שמיעה תקינה, ע"י בדיקה במכון שמיעה וכן לוודא כי שאר המרכיבים ההתפתחותיים - כולל הבנת שפה ותקשורת לא מילולית מתפתחים בהתאם לגיל.
לגבי חשיפה לשפות - מאד מומלץ שכל אדם בעל משמעות עבורו ידבר איתו בשפה אחת קבועה. הוא בשלב שצריך לקלוט שתי מערכות שפה שונות ולכן ככל שתשמרו על הפרדה - כך יהיה לו קל יותר. אם הוא חשוף לאנגלית בגן - יוכל לרכוש את השפה במהלך שהותו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)