מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרית31/01/2008
בננו בן שלוש ועשרה חודשים החל לפני כחודש לחזור על הברות בייחוד בתחילת משפט.
בהתחלה לא ייחסנו לעניין חשיבות כי חשבנו שזה נובע ממחשבה מהירה וחוסר יכולת לדבר באותה מהירות אך העניין גבר בתדירותו ובעיקר בחומרתו:
בשבועיים האחרונים הגמגום הוא ארוך ומשמעותי (משהו כמו: "אמא, א-א-א-א-א-א-א-א-א-א-אני רוצה לשתות מיץ" - באורך הזה ממש לפעמים, או "ל-ל-ל-ל-ל-לאן הולכים ה-ה-ה-ה-ה-ה-היום?") וקורה בעיקר בתחילת המשפט אך יתכנו משפטים בעלי יותר מ'תקיעה' אחת. יש ימים גרועים ממש (המון 'תקיעות' חמורות וארוכות) וכאלו גרועים קצת פחות.
למרות שנראה כי העניין לא ממש מפריע לבננו (זה לא מונע ממנו להתבטא, לא מביך אותו ולא ניכר עליו כל מאמץ פיזי בעת הארוע) הרי שהעניין מדאיג אותנו מאד מאד ובייחוד אנו מוטרדים מההדרדרות המהירה !
יש לציין כי:
אין במשפחתנו מקרי גמגום
נולדה לנו בת נוספת לפני כשנה
בגן טוענת הגננת כי היא לא שמה לב לגמגום או לקושי חריג בדיבור
הגמגום קורה בעת שיחה עם כל אחד ובכל זמן שהוא (לא הצלחנו לזהות חוט מאפיין)
הדיבור (וגם ההליכה למעשה) הגיעו טיפה באיחור (אמר מילה ראשונה בגיל שנה ו-9 חודשים) האם חוסר השטף שתיארתי הוא נורמלי או שאכן מדובר בגמגום בר קיימא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקעויות בדיבור
חן לדרר04/02/2008שרית שלום
התופעה שאת מתארת נקראת חוסר שטף התפתחותי ולמרות שהיא לעיתים קצת מבהילה היא נורמלית בהתפתחות.
מדובר בשלבים בהם יש פער התפתחותי בין תחומים שונים המתבטא בחזרה על הברה ראשונה. כפי שציינת הילד כלל לא מודע לכך.
החשיבות העליונה בתקופה כזו הינה להתעלם. כלומר חשוב לא להתייחס , להיות סבלניים ולחכות עד לסוף המשפט מבלי לעזור או להציע הצעות (כגון תנשום עמוק ודומיהם). להתייחס לתוכן הדברים ולא לצורה ולהתייחס לבנכם כרגיל - כך אם יש צורך להעיר / להעניש בשל בעית התנהגות לעשות זאת כרגיל גם אם הוא נתקע.
בתקופה כזו כן מומלץ להפחית את כמות השאלות כלפיו ולנהל שיחה המאפשרת לו בחירה אם להשתלב או להקשיב.
במידה והתופעה נמשכת יותר מ - 3 חודשים אז יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






