מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגוםאני02/05/2012
שלום. יש לי ילד בן 3, בריא וחכם. לפני כחודשיים לערך החל לגמגם. הבחנתי שהגמגום הוא לרוב בבית, בשעות בהם הוא איתי בבבית ואילו בגן (גם איתי, אני הגננת שלו) בחברת חבריו הוא מגמגם פחות. (ואני שמחה, כי כך זה לא פוגע לו בביטחון העצמי הגבוה שיש לו...) מה שקורה זה שהוא פתאום נתקע במילה ומתקשה להמשיך בדיבורו. לאחרונה התווסף פרט נוסף בעת הגמגום: הוא נוגע בעין עם היד (כמו מגרד אותה או מלטף אותה בקצב הגימגום) וממצמץ בעיניים בעת בגמגום. כשמסיים לגמגם הוא לא עושה את זה, רק כשמגמגם.
הדבר מלחיץ אותי מכיוון שבעלי מגמגם אף הוא, בעיקר כשמדבר עם אנשים שאינו מכיר או כשחש לא בנוח, או שבוחנים אותו וכדו'. סך-הכל, דיבורו שוטף והשתפר מעט לאחר שהלך לטיפול אצל קלינאי תקשורת. תופעה זו של הגמגום פוגעת לו עד היום בביטחון העצמי, ומפריעה לו הרבה בתחומי החיים.
לגבי בני, אמרו לי שמדובר בתופעה נורמלית אצל בני גילו אשר חולפת מעצמה, אך אני מודאגת משום שקיים רקע משפחתי (חלק מבני הדודים של בעלי מצד אימו מגמגמים), וכעת, משנוספה תופעה נוספת (שממצמץ בעיניו ונוגע בה) - זה מלחיץ אותי עוד יותר!
שאלותיי הן: מה אומרת התופעה הזו? על זה מעיד? איך זה בכלל מתחיל ולמי צריך לפנות כדי לטפל בזה מוקדם ככל האפשר???
נ.ב - אני חוששת מאוד שתופעה זו תלך ותחמיר ושחברים יצחקו עליו חלילה, יפגעו בו ואז גם הביטחון שלו ייפגע. אני חוששת מאוד, כי אני רואה את זה על בעלי ואני לא רוצה שאותו דבר יקרה עם בני... אין צורך לספר לכן עד כמה בעלי מודאג ולחוץ שגם בנו סובל מהתופעה הלא נעימה הזו...
תודה על תשובותכן, אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
חן לדרר03/05/2012בגיל זה התופעה עדיין יכולה לעבור. יחד עם זאת בשל חששכם בהחלט ניתן לפנות לאבחון קלינאית תשורת ולחשוב איתה על כל השאלות שהעלתם
תוכלי לקרוא במדור שאלות נפוצות הנחיות חשובות להתמודדות בינתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפול בגיל זה
מנחם02/08/2012אני מכיר מטפל ברפואה משלימה שמטפל בגלאים אלו.
תמצא אותו אם תחפש בגוגל טיפול אלטנטיבי בגמגום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)