עיקוב בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיקוב בדיבור
    גילה
    24/08/2012

ביתי בת ה3 וחצי נימצאת בבית איתי היא חסופה ל-2 שפות צרפתית ועיברית ומערבבת בין השפות היא אומרת מילים בודדות כמו קח בננה וכל המילים הראשונות היא עדיין לא מחברת מילים למשפט וכמובן היא אומרת רק את המילים הקלות לה.אני יודעת שאם אני אשלח אותה לגן זה יעזור בהרבה השאלה שלי אם אני יכולה עזור לה בדרך אחרת חוץ מהגן לעבוד איתה בבית?
    תודה מראש מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיקוב בדיבור

הוספת תגובה

• עיקוב בדיבור - תגובה

ענת תבור
    25/08/2012

מעיין שלום,
    גם במצב של חשיפה לשתי שפות, את מתארת כאן איחור משמעותי בהתפתחות השפה ולכן חשוב להתייחס לנושא זה, כי אלו השנים החשובות של רכישת שפה.
    מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.
    דבר נוסף, במצב של חשיפה לשתי שפות מומלץ מאד לשמור על סדר בשפות, ז"א - שאדם מסויים ידבר אליה רק בשפה אחת ואדם שני - בשפה השניה ולא לערבב ביניהן. ברגע שמערבבים - קשה לרכוש שתי מערכות שפה שונות.
    בגיל זה, שהות בגן מאד מקדמת - גם מבחינת חשיפה אינטנסיבית לשפה מסויימת, גם מבחינת החוויות החושיות שיכולה לקבל וכמובן - מבחינה חברתית. זהו גיל שילדים אוהבים לשחק ביחד ונהנים ממשחק ואינטראקציה עם בני גילם - וכדאי לשקול זאת ברצינות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו