מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיקוב בדיבורגילה24/08/2012
ביתי בת ה3 וחצי נימצאת בבית איתי היא חסופה ל-2 שפות צרפתית ועיברית ומערבבת בין השפות היא אומרת מילים בודדות כמו קח בננה וכל המילים הראשונות היא עדיין לא מחברת מילים למשפט וכמובן היא אומרת רק את המילים הקלות לה.אני יודעת שאם אני אשלח אותה לגן זה יעזור בהרבה השאלה שלי אם אני יכולה עזור לה בדרך אחרת חוץ מהגן לעבוד איתה בבית?
תודה מראש מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקוב בדיבור - תגובה
ענת תבור25/08/2012מעיין שלום,
גם במצב של חשיפה לשתי שפות, את מתארת כאן איחור משמעותי בהתפתחות השפה ולכן חשוב להתייחס לנושא זה, כי אלו השנים החשובות של רכישת שפה.
מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.
דבר נוסף, במצב של חשיפה לשתי שפות מומלץ מאד לשמור על סדר בשפות, ז"א - שאדם מסויים ידבר אליה רק בשפה אחת ואדם שני - בשפה השניה ולא לערבב ביניהן. ברגע שמערבבים - קשה לרכוש שתי מערכות שפה שונות.
בגיל זה, שהות בגן מאד מקדמת - גם מבחינת חשיפה אינטנסיבית לשפה מסויימת, גם מבחינת החוויות החושיות שיכולה לקבל וכמובן - מבחינה חברתית. זהו גיל שילדים אוהבים לשחק ביחד ונהנים ממשחק ואינטראקציה עם בני גילם - וכדאי לשקול זאת ברצינות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)