מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחק או קושי בדיבור?אנא עזרתכן!אתי07/10/2012
שלום לכן! בני בן 6 ו4 חודשים, בעל אוצר מילים עשיר ודיבור תקין .לפני עלייתו לכיתה
א' הגננת שלו ציינה ששמה לב שלעיתים רחוקות מחליף את האות ר' ב ל', ושכדאי לפנות לבדיקת שמיעה ולקלינאית תקשורת .בדיקת השמיעה יצאה תקינה, דחינו
את הפניה לק"ת כי שעקבתנו אחרי זה בבית , שמנו לב שעושה זאת בתור הומור, וכן כשהוא מתרגש...למשל ידבר תיקנית ופתאום יחליף את הר' בל' סיטואציה לדוגמא: משחק עם אחיו בן ה-3 ושואל "אתה לוצה לשחק איתי"? וצוחק..התעלמתי מכך זמן מה, ויום אחד שאלתי אותו (מקווה שזו לא טעות) למה הוא מדבר כך, ותגובתו היתה "אמא זו שפת ה..."(ציין את שמו)..נראה שהוא עושה זאת בעיקר שמתרגש או כדי להצחיק ..אנו מתקנים אותו בצורה הבאה "לא הבנו מה רצית להגיד..תילס?מה יש מילה כזו?" ומיד אומר תירס כמו שצריך...
מה עלינו לעשות? מצד אחד נראה שזה מעין משחק או דרך להתמודד עם הביישנות ()וחוסר הביטחון בסיטואציות מסויימות, ומצד שני למרות שיודע לבטא ר' כרגיל, אני דואגת שההגיה הלא נכונה תהפוך למשהו בשגרה...מה לעשות?אנא עיזרו לי...תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק או קושי בדיבור?אנא עזרתכן! - תגובה
ענת תבור10/10/2012מסיפורך נראה כי אכן אין מדובר בשיבוש היגוי, אלא בשיבוש מכוון, שמשמש להשגת מטרה מסויימת אצלו. יתכן כי קרה לו שיבוש כזה בטעות (או ששמע מישהו) והוא מנסה לשמר את התגובה שלכם לאותו שיבוש או שאולי זה נעים לו ומצחיק אותו.
זה קורה אצל ילדים רבים שפתאום מדברים בקול תינוקי, למשל, או שמחכים דיבור של דמות שהם מאד אוהבים...
הייתי ממליצה לכם לא לעשות מזה עניין, כדי שלא ירוויח "חיזוקים" מהדיבור השגוי, אך בהחלט אפשר להתייחס עניינית לדבריו, אם מופנים אליכם - "לא הבנו, תאמר שוב", כפי שעשיתם עד כה. זה מאד יפה שנתן שם ל"שפה שלו", ובהחלט הייתי מאפשרת לו להתנסות בזה במשחק עצמי. וניתן לומר לו שכשמדבר אליכם - אתם מבקשים שידבר בשפה שכולם מבינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בדיבור או משחק
אתי10/10/2012תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)