משחק או קושי בדיבור?אנא עזרתכן!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק או קושי בדיבור?אנא עזרתכן!
    אתי
    07/10/2012

שלום לכן! בני בן 6 ו4 חודשים, בעל אוצר מילים עשיר ודיבור תקין .לפני עלייתו לכיתה
    א' הגננת שלו ציינה ששמה לב שלעיתים רחוקות מחליף את האות ר' ב ל', ושכדאי לפנות לבדיקת שמיעה ולקלינאית תקשורת .בדיקת השמיעה יצאה תקינה, דחינו
    את הפניה לק"ת כי שעקבתנו אחרי זה בבית , שמנו לב שעושה זאת בתור הומור, וכן כשהוא מתרגש...למשל ידבר תיקנית ופתאום יחליף את הר' בל' סיטואציה לדוגמא: משחק עם אחיו בן ה-3 ושואל "אתה לוצה לשחק איתי"? וצוחק..התעלמתי מכך זמן מה, ויום אחד שאלתי אותו (מקווה שזו לא טעות) למה הוא מדבר כך, ותגובתו היתה "אמא זו שפת ה..."(ציין את שמו)..נראה שהוא עושה זאת בעיקר שמתרגש או כדי להצחיק ..אנו מתקנים אותו בצורה הבאה "לא הבנו מה רצית להגיד..תילס?מה יש מילה כזו?" ומיד אומר תירס כמו שצריך...
    מה עלינו לעשות? מצד אחד נראה שזה מעין משחק או דרך להתמודד עם הביישנות ()וחוסר הביטחון בסיטואציות מסויימות, ומצד שני למרות שיודע לבטא ר' כרגיל, אני דואגת שההגיה הלא נכונה תהפוך למשהו בשגרה...מה לעשות?אנא עיזרו לי...תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משחק או קושי בדיבור?אנא עזרתכן! - תגובה

ענת תבור
    10/10/2012

מסיפורך נראה כי אכן אין מדובר בשיבוש היגוי, אלא בשיבוש מכוון, שמשמש להשגת מטרה מסויימת אצלו. יתכן כי קרה לו שיבוש כזה בטעות (או ששמע מישהו) והוא מנסה לשמר את התגובה שלכם לאותו שיבוש או שאולי זה נעים לו ומצחיק אותו.
    זה קורה אצל ילדים רבים שפתאום מדברים בקול תינוקי, למשל, או שמחכים דיבור של דמות שהם מאד אוהבים...
    הייתי ממליצה לכם לא לעשות מזה עניין, כדי שלא ירוויח "חיזוקים" מהדיבור השגוי, אך בהחלט אפשר להתייחס עניינית לדבריו, אם מופנים אליכם - "לא הבנו, תאמר שוב", כפי שעשיתם עד כה. זה מאד יפה שנתן שם ל"שפה שלו", ובהחלט הייתי מאפשרת לו להתנסות בזה במשחק עצמי. וניתן לומר לו שכשמדבר אליכם - אתם מבקשים שידבר בשפה שכולם מבינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בדיבור או משחק

אתי
    10/10/2012

תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו