מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בדיבורזהר12/03/2008
בתי בת שנתיים החודש החל מינקות סבלה מדלקות אוזנים חזקות מאוד והרופאים העמיסו עליה אנטיביוטיקות אין ספור. בגיל שנה וארבעה חודשים עברה ניתוח צינוריות באוזנים דרך אגב מאז תודה לאל האוזניים בסדר וללא דלקות לפני הניתוח בדיקת השמיעה הראתה בעיות בשמיעה אך באותה תקופה ביתי מלמלה אמרה מילים בסיסיות כמו אבא ואמא פרפר אור ועוד מספר מילים
דווקא אחרי הניתוח חלה נסיגה משמעותית מבחינת הדיבור.
היא הפסיקה לדבר באופן ספונטני היא לא חוזרת על מילים שאני אומרת למשל אני מאייתת לה מילה הוא כאילו שומעת משהו אחר לגמרי אני חייבת לומר שהיא מבינה הכל למשל אם אני אגיד לה להביא לי חולצה או בקבוק היא תביא בנוסף גם מבחינה מוטורית היא מפותחת מאוד .
היינו פעם יחידה אצל קלינאית תקשורת מטעם קופ"ח מכבי באזור חיפה העומס על המרפאה גדול מאוד והתורים פשוט ארוכים בטירוף.
האמת שאני נורא מודאגת משום שאני מרגישה שהילדה נורא רוצה לדבר ופשוט לא מצליחה בנוסף היא צועקת הרבה ומקשה על התקשורת ביננו.
בנוסף ברצוני לציין שאני עובדת איתה הרבה בבית ומדברת אליה בשפה רגילה מיום היוולדה.
למשל אם היא רוצה בקבוק אני אומרת לה "את רוצה בקבוק?" ולא את רוצה את זה... וכו'.
שאלתי היא איך אני יכולה להקל על הילדה אם זה משחקים מיוחדים תרגילים מיוחדים
איך אני יכולה למצוא באזור מגוריי קלינאית תקשורת אפילו פרטית שתוכל לעבוד עם הילדה באופן אינטנסיבי יותר.
אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
חן לדרר16/03/2008זוהר שלום
האם ביצעתם לאחרונה בדיקת שמיעה? חשוב מאוד לבדוק מה המצב היום, ניתוח לא בהכרח מחזיר מצב לנורמה.
האם היתם אצל קלינאית תקשורת דרך הקופה? האם במסגרת המכון להתפתחות הילד?
קלינאית פרטית תוכלי למצוא באתר קלינאיות התקשורת הארצי ([email protected]) את יכולה לברר גם בקופה לגבי מכונים אחרים - אם היית במכון להתפתחות הילד באפשרותם להפנותך למכון הסדר שעובד עמם. אם לא היית במכון להתפתחות הילד רופא הילדים יוכל להפנותך למכונים שעובדים עם הקופה (ולא נמצאים בהסדר התפתחות הילד), שווה לפנות למס' מכונים ולראות את אורך התורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)