שלום, אני בת 16 ויש לי הפרעת דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, אני בת 16 ויש לי הפרעת דיבור
    עדי
    18/03/2008

אני סובלת מגמגום. והגמגום שלי לפעמים הוא קל ולפעמים קצת בינוני. בכל אופן אני עושה תרגילים שהקלינאי תקשורת שלי נתן לי וזה משפר לי את הדיבור.
    בעבר הגמגום שלי היה הרבה יותר חמור וכיום הוא כמעט ולא מורגש למרות שיש מצבים שהוא כן מורגש אבל אני לא מייחסת לזה חשיבות רבה מדיי ואני מדברת עם או בלי גמגום.
    השאלה שלי היא כזאת: אם הגמגום שלי כל הזמן משתנה יכול להיות שזה יהיה לי לכל החיים? או שאפשר להירפא מזה ע"י תרגילים של הקלינאי תקשורת?
    ודבר נוסף, זה שאני לא מגמגמת מלידה. התחלתי לגמגם בגיל 8 בערך בגלל טראומה מג'וקים
    ואבא שלי גימגם פעם אבל הוא יצא מזה לגמרי והוא לא מגמגם כבר הרבה שנים.
    האם גם אני יכולה לצאת מזה? יש לי עוד איזשהו סיכוי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    25/03/2008

עדי שלום
    תמיד יש סיכוי להרפא מגמגום ,יחד עם זאת, ברוב המקרים כאשר מדובר בגמגום שנמשך שנים הסיכוי גבוה שהגמגום ישאר.
    עדיין כפי שאת מציינת בעצמך לגמגום יש תנודתיות ובעזרת טיפול אפשר פעמים רבות להגיע לדיבור שוטף יותר וכמובן להמשיך ולחיות בשלום עם הגמגום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו