מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חמשאמא ל 222/05/2013
שלום,
בני בחודש הבא יהיה בן חמש בדיוק.
הוא ילד מאוד תקשורתי בעל תחומי עניין מפותחים, מבחינה קוגנטיבית מתפתח כמצופה ואף מעל למצופה מבני גילו וכן מבחינה מטורוית.
יש לו מעט חולשה בחגורת הכתפיים אך לא בצורה חמורה ולא משהו שמפריע להתנהלות הגופנית שלו.
כשהיה צעיר עבר בדיקת שמיעה שלא הייתה אמינה מפאת גילו הצעיר, בחודש פברואר עבר בדיקה נוספת , הפעם היה שיתוף פעולה מלא. באוזן ימין - 15 אוזן שמאל 25-30.
הוא מדבר היטב ושוטף ואף עבר אבחון של קלינאית שלא זיהתה שום קושי מלבד הגיית ת כ - "סססס" .
היינו אצל רופא א.א.גרון בעקבות תוצאת בדיקת שמיעה שטענה שיש לו מעט נוזלים באוזן שמאל ונתנה לו סירופ ליבוש, חזרנו אלייה אחרי חודש ואמרה שהכל תקין.
אני עדיין מוטרדת היות ובתחושה שלי עדיין משהו לא תקין, קשה לי להצביע איפה אני אנסה-
1. הוא מאוד מאוד לא אוהב לשמוע מוזיקה, זה מפריע לו ולטענתו מרדים אותו.
באותה נשימה הוא גם לא יודע לשיר שירים, כמעט ולא שר, ולא יודע לשיר.
השיעורי מוזיקה בגן מאוד לא נעימים לו, כשהלך להצגה מוזיקלית נרדם, כששומע שיר בטלויזיה מבקש להעביר ערוץ וכו'. האם יש לך הסבר לתופעה הזו?
2. הוא מדבר ברצף אך לדעתי יש לו קושי בפירוק מילה להברות בגלל שלא שומע, לא מצליח להבחין בצלילים במילה.
למשל - שרנו בגינה את השיר אוניה (בשביל אחותו הקטנה), את ההברה האחרונה לא אמרתי רק אוני והוא השלים "אה" למרות שתיקנתי מספר פעמים היה לו קשה להבין שזה "יה".
מהתיאורים הנ"ל האם ייתכן שיש בעית שמיעה למרות שהרופאה אמרה שהנוזלים יתייבשו והכל תקין.
מה דעתך ומה לעשות?
תודה מראש
וסלייחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חמש - תגובה
ענת תבור22/05/2013נוזלים באוזניים זה דבר שיכול לבוא וללכת, אך סביר להניח שכשהרופאה ראתה שהנוזלים התייבשו, השמיעה קרוב לודאי חזרה למצב תקין - אם כי צפויים שינויים במהלך הזמן (כמו צינון שבא והולך).
יחד עם זה, הקושי שאת מתארת בפירוק המילה דורש יכולת אנליזה (פירוק) של צלילים כחלק מתחום שנקרא "מודעות פונולוגית", יכולת שבגיל חמש נמצאת בשיא רכישתה. ככל שיתרגל יותר פירוק מילים להברות - כך יצליח לזהות בקלות רבה יותר את ההברות המרכיבות מילה, ושגיאה בתהליך זה לרוב לא קשורה לבעית שמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)