דיספרקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיספרקסיה
    גלית
    25/03/2008

בוקר טוב .
    לבן שלי יש דיספרקסיה שאובחנה בגיל שנתיים וחודשיים . רוב הבעיות היו בדיבור . כיום מדבר כמעט רגיל אחרי עבודה מאוד קשה ועדיין מטופל אצל קלינאית . השאלה שלי קשורה לתפיסה שמיעתית.שמתי לב שבתחילת השנה כשנכנס לגן חדש לקח לו כמעט חודשיים עד שזכר את כל שמות הילדים בגן. או אם מספרים לו סיפור בן 2 שורות - אבל בלי ספר - סיפור בע"פ לא זוכר את כל פרטי הסיפור - שמות שהיו בסיפור או מה קנו מתנה גיבורי הסיפור , אבל אם אני לוקחת ספר שלם ומספרת לו אז כנראה שהדמויות המצוירות עוזרות לו לזכור והוא יודע אח"כ לספר לי את כל הסיפור . וכנל כאשר רואה הצגה הוא זוכר יפה .
    השאלה שלי אם יש לכם "טיפים" איך אפשר לטפל בבעיה מסוג זה .
    כיום הילד בן 5 ו 4 חודשים .
    בגן רגיל . ילד מאוד נבון . חברותי ומשתף פעולה . נמצא בגן חובה וישאר עוד שנה בגן.
    תודה על התייחסותכם ,
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיספרקסיה

הוספת תגובה

• קשיים בזיכרון שמיעתי

ענת תבור
    25/03/2008

גליה שלום,
    לפי דיווחך, נראה שלילדך יש קושי בזכרון השמיעתי המיידי (ולא בעיה בתפיסה השמיעתית), טווח הקיבולת שלו לאחסן מידע משמיעה מוגבל ולכן משמיט פרטים מהזיכרון. לעומת זאת, הזיכרון החזותי שלו (הראייתי) חזק יותר.
    כדי לחזק זיכרון שמיעתי יש דרכים שונות, שעליהן מומלץ להתייעץ עם הקלינאית המטפלת שלו. כמובן שניתן להיעזר ביכולת החזותית הטובה שלו כתומך זיכרון (למשל - לספר סיפור עם תמונות ועם פרטים מושמעים, ואז לנסות לשחזר; או לספר חוויה שעבר ולהעזר בתמונות שצילמתם, או שתוך כדי הסיפור - לצייר את הפרטים החשובים). ניתן להוריד את התמיכה החזותית בהדרגה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו