תינוקת בת שנה + 7 שמדברת מעט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה + 7 שמדברת מעט
    צריך לדאוג?
    29/03/2008

שלום רב,
    הקטנה שלי בת שנה + 7 מדברת אך לא הרבה.
    את המילה הראשונה (מים) אמרה בגיל 8 חודשים. בגיל 10 חודשים עשתה קולות של 3 חיות. התפתחה מוטורית מאוד במהירות. מאוד פעלתנית ונמרצת. לא היתה תינוקת פטפטנית במיוחד.
    מתקדמת לאט מאוד בקצב הוספת המילים. לפעמים מוסיפה מילה בעצמה (בננה), לפעמים אני מתלבשת על הג'יבריש של (אמרה BABUM וקישרתי לה את זה לבקבוק וההקשר נשאר) ולפעמים חוזרת אחרי אם אמרתי לה הרבה פעמים מילה מסוימת (בובה). היא לא מנסה לחקות אותי על דעת עצמה. היא מדברת בעיקר כשהיא משועממת או בזמן האוכל.
    אוצר המילים שלה כולל 20 מילים (שרובן אינן נאמרות במדויק) ועוד 12 קולות של חיות וגם כמה ג'סטות. נוטה להכללות (מילה אחת כמעט לכל המאכלים למשל).
    המילים שלה הן:
    1. בובה = BABA
    2. בקבוק = כוס = BABUM
    3. אמא = AMA
    4. אבא = איש (גבר) = ABA
    5. סבא = BABA
    6. סבתא = TA
    7. דודה = DEDE
    8. דוד = DED
    9. תפו"א = MA MA MA
    10. בננה = ANANA
    11. אוכל = AMAM
    12. מוצץ = AMAM
    13. אור = A
    14. מים = MAM
    15. דיגידיגי = DEGENDEGEN
    16. נדנדה = מגלשה = סולם = DA
    17. עגבניה = YA YA DA DA
    18. עלה = עץ = ANNNNNNN
    19. קקי = KUN KUN
    20. מתוקה = KA

מתקשרת מצויין. מבינה כמעט הכל ומבצעת את מה שמבקשים ממנה. סובלת מדלקות אוזניים אחת לחודש, אך בתום הטיפול האנטיביוטי לא נשארים נוזלים באוזן. לתחושתי היא שומעת טוב מאוד אך לא ערכנו לה בדיקת שמיעה.

והשאלה - אינני מרגישה שיש סיבה לדאוג, אך האם אני טועה וכדאי לפנות לקלינאית תקשורת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ינוקת

חן לדרר
    31/03/2008

שלום
    באופן כללי זה מס' מילים סביר (אנחנו סופרים גם צלילים של חיות וכדומה).
    בשלב ראשון היתי מבצעת בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי.
    במידה ולא תראו התקדמות רבה בחודשיים-שלושה הקרובים רצוי לפנות לקלחינאית תקשורת שתבדוק לעומק ותוכל להחליט האם המצב תקין או מצדיק טיפול /הדרכה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו