מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה + 7 שמדברת מעטצריך לדאוג?29/03/2008
שלום רב,
הקטנה שלי בת שנה + 7 מדברת אך לא הרבה.
את המילה הראשונה (מים) אמרה בגיל 8 חודשים. בגיל 10 חודשים עשתה קולות של 3 חיות. התפתחה מוטורית מאוד במהירות. מאוד פעלתנית ונמרצת. לא היתה תינוקת פטפטנית במיוחד.
מתקדמת לאט מאוד בקצב הוספת המילים. לפעמים מוסיפה מילה בעצמה (בננה), לפעמים אני מתלבשת על הג'יבריש של (אמרה BABUM וקישרתי לה את זה לבקבוק וההקשר נשאר) ולפעמים חוזרת אחרי אם אמרתי לה הרבה פעמים מילה מסוימת (בובה). היא לא מנסה לחקות אותי על דעת עצמה. היא מדברת בעיקר כשהיא משועממת או בזמן האוכל.
אוצר המילים שלה כולל 20 מילים (שרובן אינן נאמרות במדויק) ועוד 12 קולות של חיות וגם כמה ג'סטות. נוטה להכללות (מילה אחת כמעט לכל המאכלים למשל).
המילים שלה הן:
1. בובה = BABA
2. בקבוק = כוס = BABUM
3. אמא = AMA
4. אבא = איש (גבר) = ABA
5. סבא = BABA
6. סבתא = TA
7. דודה = DEDE
8. דוד = DED
9. תפו"א = MA MA MA
10. בננה = ANANA
11. אוכל = AMAM
12. מוצץ = AMAM
13. אור = A
14. מים = MAM
15. דיגידיגי = DEGENDEGEN
16. נדנדה = מגלשה = סולם = DA
17. עגבניה = YA YA DA DA
18. עלה = עץ = ANNNNNNN
19. קקי = KUN KUN
20. מתוקה = KA
מתקשרת מצויין. מבינה כמעט הכל ומבצעת את מה שמבקשים ממנה. סובלת מדלקות אוזניים אחת לחודש, אך בתום הטיפול האנטיביוטי לא נשארים נוזלים באוזן. לתחושתי היא שומעת טוב מאוד אך לא ערכנו לה בדיקת שמיעה.
והשאלה - אינני מרגישה שיש סיבה לדאוג, אך האם אני טועה וכדאי לפנות לקלינאית תקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ינוקת
חן לדרר31/03/2008שלום
באופן כללי זה מס' מילים סביר (אנחנו סופרים גם צלילים של חיות וכדומה).
בשלב ראשון היתי מבצעת בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי.
במידה ולא תראו התקדמות רבה בחודשיים-שלושה הקרובים רצוי לפנות לקלחינאית תקשורת שתבדוק לעומק ותוכל להחליט האם המצב תקין או מצדיק טיפול /הדרכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)