התחלת דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת דיבור
    נעה
    21/12/2013

שלום רב,
    שמי נעה וברצוני לשאול לדעתכן.
    אני סטודנטית לחינוך מיוחד ובחלק מהתנסותי בתואר אני עובדת עם ילדי גן PDD.
    הילד שאני עובדת איתו מתקשר בעיקר באמצעות אקולליה.
    רציתי לדעת, האם מניסיונכן יש דרך באמצעותה אני יכולה להשתמש באותה אקולליה על מנת להרחיב את אוצר המילים שלו.
    תודה רבה רבה,
    נעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת דיבור

הוספת תגובה

• התחלת דיבור - תגובה

ענת תבור
    21/12/2013

נעה שלום,
    כשילד מפיק דיבור אקוללי, זה תלוי איך זה בא לידי ביטוי - האם זוהי אקולליה מיידית (חזרה על הדברים ששומע באופן מיידי) או מאוחרת (חזרה על דברים שנאמרו בפער של זמן), ואז נשאל - האם האקולליה תואמת את הסיטואציה ורלוונטית (היה טריגר שגרם לו להגיד דווקא את המשפט הזה) או מיועדת לגרייה עצמית בלבד. ובסופו של דבר - האם באמת מתקשר בעזרת האקולליה הזו - האם בעזרתה הוא מעביר מסר תקשורתי לאחר.
    כל עוד האקולליה אינה תקשורתית, ואינה קשורה לסיטואציה - יותר קשה להשתמש בה בכדי להעשיר אוצר מילים, כי סביר להניח שאת רוב המילים שאומר - הוא אינו מבין.
    במידה והוא משתמש במבעים אקוללים כחלק מהבעת מסר, עם תוכן רלוונטי - אפשר בהחלט להיעזר בה לחיזוק ההבעה הסמנטית. המטרה תהיה למשל "להקטין" את המסר לרמה השפתית האמיתית בה הילד נמצא (למשל, אם אומר משפט שלם כתגובה למה שראה, כשלמעשה אינו מסוגל להפיק משפטים יצירתיים - נדגיש את החלק במשפט שהכי רלוונטי לסיטואציה, ברמה שבה הילד מביע באופן יזום ויצרתי - למשל, נגיד ברמת מילה בודדת או צירוף).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נעה
    22/12/2013

מעניין מאד, אנסה להבחין ולהשתמש בעצתך.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו