מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום בגיל שנתייםשני29/07/2014
שלום,ביתי תחגוג שנתיים בעוד חודש.מגיל שנה התפתחה מאוד מהר מבחינה וורבלית.אוצר המילים שלה עשיר מאוד. מרכיבה משפטים שרה שירים וזוכרת שמות של אנשים.בשבוע האחרון החלה לגמגם.ממש קשה לה להוציא את המילה הראשונה, גם מילים שמכירה ומבטאה אותם מצויין. היא מתחילה כל מילה ב מממממ ארוך גם אם המילה לא מתחילה ב-מ ולפעמים זה מגיע למצב של קושי רב מאוד עד לכדי כך שהיא ממש מתאמצת רועדת בכל גופה ושמה יד על הפנים...ממש כאילו יש לה קצר במוח...מה עליי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום בגיל שנתיים - תגובה
חן לדרר30/07/2014שני שלום
הופעה של תקופות של חוסר שטף בגילאים אלו הינה שכיחה ותקינה. את מתארת מצב חריף יחסית אבל עדיין סיכוי רב שהדבר יחלוף מעצמו.
חשוב מאוד ההתיחסות של הסביבה לכך - יש פרוט מקיף במדור שאלות נפוצות בפורום זה וחשוב לקרוא.
בדרך כלל מחכים 3-6 ח' ורק אם זה לא עובר פונים.
במצב שאת מתארת הייתי פועלת לפי ההמלצות שתקראי ואם המצב לא משתפר פונה ליעוץ ק"ת תוך חודש - חודשיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר?
שני30/07/2014היי חן תודה רבה על התשובה,
מה זה אומר חריף???זה עלול להיות משהו בריאותי חס וחלילה ?
אני מאוד משתדלת להרגיע אותה כשזה קורה בליטופים והקשבה ולדבר איתה לאט...
אבל אני מרגישה שזה הולך ומחמיר כי זה התחיל מגמגום קל כלומר רק משיכה של האות הראשונה והתקיעות החמורות באו מאוחר יותר....לאחרונה גם היא מאוד אוהבת לשבת ולקשקש בחוברת ציור שלה,מה שהיא לא אהבה בכלל לעשות...כאילו מן מתנתקת מהעולם ויושבת לבד...ההיפך הגמור ממה שהייתה עד היום...
אני חייבת לציין גם שסף החרדתיות שלי מאוד נמוך ואני בהריון....
את חושבת שיש מקום לבדיקות דם ???(המוח שלי משתולל ממחשבות)
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר? - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור30/07/2014שלום
"חריף" הכוונה לקשה /חמור ממה שאנו רואים בד"כ על אף שמדווחים גם מקרים של חוסר שטף כמו שאת תיארת . לא מצפים למשהו נוירולוגי ולכן אין צורך בבדיקות רפואיות. נא תקראי את ההדרכה שכתבנו כאן ונקווה שזה חוסר שטף שהולך וישתפר או יעלם. ואם לא אז כדאי לפנות לאבחון והדרכה ע"י קלינאי תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)