מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיבוש בדיבורגילה28/04/2008
הבת שלי כמעט בת 5 ,מדברת יפה מאוד,בבית לא "סותמת את הפה",בגן מדברת מעט.יש לה בעיה בדיבור באותיות ח ו-כ היא אומרת ק במקום ככה היא אומרת קקה,במקום חילוניים אומרת קילוניים. היא גם מחליפה אותיות במילים מסוימות כמו קבלת שבת היא אומרת קלבת שבת.יש לציין שלפני כחודשיים מילאתי טפסים לאבחון אצל קלינאית תיקשורת אך עדיין לא קבעו לי תור.מה אפשר לעשות?,האם תוכלי להדריך אותי על תרגילים מסוימים במקום לחכות כל כך הרבה זמן.אודה לך אם תעני לי במהירות. באותה הזדמנות אודה לך עם תעני לי על הבן שלי שכמעט בן שנתיים,אומר מילים בודדות כמו אבא אמא תה מילים בודדות ממש,אך לרוב אני מבינה אותו והוא אותנו יש לציין שמבחינת התפתחות הוא מפותח הוא עושה מה שמבקשים ממנו וכו' .האם לחכות כי גם הבת שלי "פתחה" את הפה בגיל מאוחר (בגיל שלו בערך),או לטפל ולפנות גם לקלינאית תקשורת. בתודה מראש על התשובות ,גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ענת תבור28/04/2008שלום,
לגבי ביתך הגדולה - יש לה שיבוש שנקרא stopping - שאינו מתאים לגילה ולכן היא זקוקה לטיפול בו ילמדו אותה להפיק נכון את ההגאים המשובשים. טוב עשית שפנית לקלינאית תקשורת. המתיני בסבלנות ולבסוף יזמנו אתכם, אין צורך להלחץ. בינתיים - מומלץ לעזוב אותה בתחום ההיגוי, רק להמשיך ולהשמיע לה את הדיבור הנכון תוך כדי שיחה.
לגבי הבן הצעיר - מילים בודדות וספורות בגיל שנתיים זה איחור המצריך התערבות. זה נכון שישנם ילדים שמתחילים לדבר מאוחר וסוגרים פערים, אך ישנם כאלו שלא, ויתר על כן - בשלב מסויים - זה משפיע גם על התקשורת עם בני גילו ויכול ליצור תסכולים - וחבל. מומלץ גם לגביו - לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)