שיבוש בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבוש בדיבור
    גילה
    28/04/2008

הבת שלי כמעט בת 5 ,מדברת יפה מאוד,בבית לא "סותמת את הפה",בגן מדברת מעט.יש לה בעיה בדיבור באותיות ח ו-כ היא אומרת ק במקום ככה היא אומרת קקה,במקום חילוניים אומרת קילוניים. היא גם מחליפה אותיות במילים מסוימות כמו קבלת שבת היא אומרת קלבת שבת.יש לציין שלפני כחודשיים מילאתי טפסים לאבחון אצל קלינאית תיקשורת אך עדיין לא קבעו לי תור.מה אפשר לעשות?,האם תוכלי להדריך אותי על תרגילים מסוימים במקום לחכות כל כך הרבה זמן.אודה לך אם תעני לי במהירות. באותה הזדמנות אודה לך עם תעני לי על הבן שלי שכמעט בן שנתיים,אומר מילים בודדות כמו אבא אמא תה מילים בודדות ממש,אך לרוב אני מבינה אותו והוא אותנו יש לציין שמבחינת התפתחות הוא מפותח הוא עושה מה שמבקשים ממנו וכו' .האם לחכות כי גם הבת שלי "פתחה" את הפה בגיל מאוחר (בגיל שלו בערך),או לטפל ולפנות גם לקלינאית תקשורת. בתודה מראש על התשובות ,גילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש בדיבור

הוספת תגובה

• לגילה

ענת תבור
    28/04/2008

שלום,
    לגבי ביתך הגדולה - יש לה שיבוש שנקרא stopping - שאינו מתאים לגילה ולכן היא זקוקה לטיפול בו ילמדו אותה להפיק נכון את ההגאים המשובשים. טוב עשית שפנית לקלינאית תקשורת. המתיני בסבלנות ולבסוף יזמנו אתכם, אין צורך להלחץ. בינתיים - מומלץ לעזוב אותה בתחום ההיגוי, רק להמשיך ולהשמיע לה את הדיבור הנכון תוך כדי שיחה.
    לגבי הבן הצעיר - מילים בודדות וספורות בגיל שנתיים זה איחור המצריך התערבות. זה נכון שישנם ילדים שמתחילים לדבר מאוחר וסוגרים פערים, אך ישנם כאלו שלא, ויתר על כן - בשלב מסויים - זה משפיע גם על התקשורת עם בני גילו ויכול ליצור תסכולים - וחבל. מומלץ גם לגביו - לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו