מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת ה- 4 מאובחנת בדיספרקסיה קשהענבל07/06/2008
שלום ! בתי בת 4 אובחנה כסובלת מדיספרקסיה לפני כשנה. אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת דרך הקופה ללא הצלחהאו התקדמות. היא מנסה נורא לדבר ,אני חייבת לציין שהיא לא מרגישה תסכול, היא אומרת משפטים שליעתים אנחנו מבינים(חלקים של מילים) ולפעמים זה נשמע כג'יבריש, היא אומרת את הסוף של המילה למשל: כדור=אור, כוס=אוס, ירח=אאח. בשנת הלימודים הקרובה היא תהיה בגן שפתי. נורא קשה לי לתרגל איתה בבית (ביחוד כשיש לי תינוק קטן נוסף בבית) , היא מתפנקת ולא רוצה לתרגל. קניתי לה חוברות לתרגול, השתמשתי בשיטת הפרסים אך אני לא מצליחה להביא אותה לכדי ישיבה ועבודה.
יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובה :
1) האם יש באיזור מגוריי, חולון, קלינאית טובה המתמחה בדיספרקסיה?
2) האם יש צורך בבדיקות רפואיות? קראתי באינטרנט על תסמונות שונות ומשונות ונכנסתי לפאניקה והלם - תסמונת האונה הימנית, הדבקת הענבל לחיך וכדומה. שכחתי לציין כי עשינו בדיקות שמיעה והכל יצא תקין.
3) האם יש קבוצות תמיכה להורים?
4) האם זה יעבור בסופו של דבר או שהדיספרקסיה ממשיכה ללוות את הילד גם בגיל מתקדם?
5) האם יש ספרים בנושא שיכולים לעזור לנו?
6) האם זה תורשתי?
אשמח לקבל כל מידע שיוכל לעזור לי לעזור לבתי!!!!!
בתודה רבה מראש
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה
חן לדרר10/06/2008ענבל שלום
דיספרקסיה מאופינת בהתקדמות איטית ולכן אל יאוש, לגבי העתיד אומנם הדיספרקסיה ממשיכה ללוות את הילד אך מה שנרכש לא יתקלקל מחדש ולכן הביטוי בדיבור הולך ופוחת.
תרגול רב הינו מאוד חשוב ולכן טוב שבתך תהיה בגן שפתי , במקביל תשקלו דרכים אחרות לתרגל בבית (ישנן משפחות הנעזרות בסטודנטית לשם כך).
כאשר בתך תתחיל את הגן השפתי אפשר לשקול עם הצוות המטפל תקשורת תומכת , זאת כדי לעזור לה להביע את עצמה עד שהדיבור ישתפר.
לגבי קלינאיות המתמחות בדיספרקסיה אני יודעת על גילה טובול ושרון פלג באזורך. את פרטיהן ופרטים של קלינאיות נוספות תוכלי למצוא באתר קלינאיות התקשורת הישראלי (ishla.org.il). לגבי ספרים לצערי אין ספרים ספציפיים על דיספרקסיה. קבוצת תמיכה אני לא נתקלתי אך תוכלי לכתוב בפורום באתר הקלינאיות ובוודאי יפנו אליך הורים נוספים, גם בגן השפתי רוב הסיכויים שתפגשי הורים נוספים.
לגבי בדיקות חשוב לעבור ברור של רופא התפתחותי (התפתחות הילד) , אם יעלה צורך הוא יפנה לבדיקות נוספות, יחד עם זאת ברוב המקרים אין ממצאים רפואיים. גם תסמונת האונה הימנית הינה תאור של בעיה ולא מצב פיזיולוגי ולכן אין בדיקות המאתרות אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל12/06/2008חן, תודה רבה על התשובה המפורטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)