איחור בדיבור- ילד בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בדיבור- ילד בן שנתיים וחצי
    נעמה
    19/06/2008

שלום,

בני בן שנתיים ושבעה חודשים ואני מודאגת מאיחורו בהגיית מילים ומשפטים.
    לפני מס' חודשים רציתי לפנות לקלינאית תקשורת אך לפתע אוצר המילים שלו התרחב וויתרתי.
    כיום הוא יודע לומר משפטים בני 4 מילים אך ללא מילות תיאור או יחס.
    כמו כן ההגיה של המילים משובשת כך שאני לא תמיד מצליחה להבין למה התכוון.
    לדוגמא: אומר "אבא" גם כאשר מתכוון לסבא והמילה השגורה בפיו היא "אוטו".
    מאידך, הוא מבין כל מה שאומרים לו למשל הוא מביא לי חולצה שביקשתי, זוכר להיכן כל חפץ שייך, שולט לחלוטין בצרכיו.
    כאשר הוא פוגש חברים מהגן הוא לא שש לשחק עימם ומעדיף לשחק עם אבא או אבא.
    הגננת בגן אומרת שהוא משחק עם כולם ולא עם חברים קבועים אך בכל פעם שאני מגיעה לגן אני רואה אותו משחק לבדו.
    מה לעשות? אני ממש מתוסכלת מהעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

ענת תבור
    20/06/2008

נעמה שלום,
    מתיאורך, אני מבינה כי לבנך הבנה טובה ואת חוששת שהבעת השפה מאחרת ומובנות הדיבור נמוכה.
    חשוב לזכור כי בגיל זה המערכות השפתיות השונות מתפתחות וקצב ההתקדמות שונה מילד לילד.
    מבחינת השפה - ילדים בגיל זה משתמשים במשפטים פשוטים, אך לא בהכרח רכשו את כל המילים (כמו תארים ומילות יחס שנרכשים לרוב מאוחר יותר) או את החוקיות של מבנה המשפט בעברית.
    גם מבחינת ההיגוי - עדיין מקובל לשמוע שיבושים שונים בהגייה, שהולכים ומשתפרים עם הזמן.
    ה"מבחן" החשוב בכדי לדעת אם לדאוג או לא הוא: א) מידת מובנות הדיבור שלו. האם ברוב הפעמים ניתן להבינו, או שכמעט תמיד הוא זקוק ל"תרגום" שלך, כאשר מדבר עם אנשים אחרים.
    ב) עד כמה מצליח לבטא את עצמו. את רעיונותיו, את רצונותיו. האם מצליח ליצור תקשורת טובה עם סביבתו או שמתוסכל מכך שלא מצליח להביע את עצמו.
    במידה והתשובה לשתי שאלות אלו היא שלילית מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו