בעיה מטרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מטרידה
    לא מגלה
    14/09/2008

הבן שלי בן 5 בעל שפה עשירה ומגוונת ובעל יכולות קוגניטיביות הרבה מעבר לגילו. אך אני מוטרדת משני דברים: 1. הוא מדבר כל כך מהר ובולע המון מילים וחלקי מילים בדרך שלפעמיםממש קשה להבין אותו, תכונה זו מאוד בולטת והסובבים אותו תמיד מציינים שהוא מדבר מאוד מהר. אפילו אני מוצאת את עצמי שואלת אותו הרבה פעמים במהלך היוםמה אמר כיוון שלא תמיד אני מצליחה להבין אותו (הוא כבר כמה משפטים קדימה...) האם יש צורך לטפל בזה? 2. הוא לא מבדיל בדיבור שלו בין האותיות ש' וס'. הוא פשוט אומר הכל כמו ס'. האם צריך לטפל בזה ובאיזה גיל זה נחשב לבעיה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מטרידה

הוספת תגובה

• דיבור מהיר והיגוי

ענת תבור
    14/09/2008

שלום,
    אתייחס לשני הנושאים שהעלת:
    1. דיבור מהיר הוא תופעה שבהחלט יכולה לפגוע במובנות הדיבור. במידה וזה מגיע למצב שזה פוגע בתקשורת השוטפת שלו עם אנשים, מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת. אז תינתן הדרכה ו/או טיפול בו ילמד הרגלי דיבור חדשים. בינתיים מומלץ לשים לב לקצב הדיבור שלכם ההורים, ובמידה והוא מהיר מומלץ להאטו בכדי לתת לו דגם דיבור תקין. יש להקפיד ולדבר לאט במיוחד כאשר אתם משוחחים עימו. בדר"כ קצב דיבור של האחר "מדבק" ובאופן אוטומטי הוא יוריד את הקצב.

2. גם לגבי שיבוש היגוי של "ש" יש צורך בטיפול בגיל 5-6 ש'. מומלץ לקבוע תור לאבחון של קלינאי/ת תקשורת גם בנושא זה (הוא אמנם גבולי, אך כדאי לקחת בחשבון שהתורים לאבחון ארוכים וזה לוקח זמן).

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו