מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת לגבי גן שפתיהילה07/04/2009
ביתי בת 3 תעלה בשנה הבאה לגן ט.ט.חובה, ילדה אינטלגנטית שרמת ההבנה שלה גבוהה מרמת ההבעה, היא מדברת לא ברור ומאוד ביישנית ומופנמת, והיתה מטופלת בשלושת החודשים האחרונים אצל קלינאית תקשורת, הפסקת השימוש במוצץ (בעזרתנו) והטיפול אצל הקלינאית שיפרו משמעותית את רמת הדיבור שלה ואת התפקוד שלה בגן ובבית, הטיפול הופסק זמנית (בהחלטתי והחלטת הקלינאית) עקב חוסר שיתוף פעולה מצד הילדה. באיבחון של המכון להתפתחות הילד הם המליצו לשנה הבאה גן שפתי, הוסבר לי שהגנים השפתיים מותאמים לכל ילד לפי הרמה שלו.
רציתי לקבל מידע על הגנים השפתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן שפתי
חן לדרר07/04/2009הילה שלום
תוכלי למצוא מידע מפורט באתר משרד החינוך.
באופן כללי גן שפתי הינו גן קטן (עד 12 ילדים) המכיל בתוכו את כל גורמי הטיפול - קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק ומטפלת רגשית לצד צוות חינוכי עם הכשרה בח"מ
יתרונו של הגן השפתי הינו ביחס האינדוידואלי לכל ילד ותשומת הלב האישית הרבה. במקרים רבים השילוב בגן שפתי מאפשר הן התקדמות רבה (בשל אינטנסיביות הטיפול בכל ילד) והן העלאת הבטחון של הילד. זאת מאחר ובד"כ ילדים עם קשיים חווים בגן רגיל כשלון ותסכול ועוד בגן קטן הם יכולים להוביל ולהתבלט
והיה ואת מעונינת עליך להתחיל בתהליך כבר כעת מאחר ומדובר בתהליך ארוך, את התהליך בדר"כ מתחילים דרך התפ' הילד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה לגבי גן שפתי
ענת - אמא08/04/2009היי הילה
אני אמא לילד בן 4 שאובחן כדיספרקסי בינוני קשה כבר סביב גיל שנתיים. גם אצלנו הייתה המלצה לשלוח אותו לגן שפתי למרות שהתקדם מאד בטיפול אצל קלינאית תקשורת. היו המון חששות מכל מה שכרוך בהעברת הילד לגן במסגרת החינוך המיוחד אבל בסוף החלטנו שזה הכי טוב בשבילו והוא נכנס לגן ט.ט. חובה בגיל 3 וקצת (תחילת שנה זו). אני לא מתיימרת להיות איש מקצוע ולתת לך יתרונות וחסרונות ברמת הטיפול אבל מהעיניים שלי זה הדבר הכי חכם שעשינו מאז שהילד נולד! מדובר בגן קטן (11 ילדים), כמעט כל הילדים תקינים ברמה השכלית וההתפתחותית (בד"כ יכולים להיות מקסימום ילד או שניים שהם קצת יותר קשים - ילדי PDD - שיש להם גם בעיית תקשורת מעבר לבעיית שפה), בגן יש גננת ושתי סייעות ובנוסף קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טיפול נפשי (תרפיה בדרמה) וחוג מוסיקה. הטיפול אישי, צמוד, עירני, ספציפי לכל ילד, מכיל וכל דבר טוב שאפשר להגיד על מסגרת חינוכית. הילד שלי התקדם מכמעט לא מדבר בכלל לדיבור כמעט שוטף רק בחצי השנה הזו שהוא נמצא בגן השפתי. ברור שעדיין יש בעיות ופער מילדים רגילים אבל הוא מצטמצם בקצב אש (בד"כ מקובל לשהות במסגרת הזו לפחות שנתיים כך שיש לו עוד שנה אחרי זאת). אם יש המלצה לשלוח את הילדה שלך למסגרת הזאת - תעשי את זה! ההתקדמות מדהימה ובשום מסגרת חינוכית אחרת היא לא תקבל כזה יחס שמותאם לצרכים שלה. דרך אגב, בת דודתי היא גננת שפתית כבר 10 שנים - היא אמרה לי את כל זה לפני ועכשיו אני מבינה על מה היא מדברת...אני שוב אומרת: זו רק דעתי האישית אבל שביעות הרצון שלנו היא מלאה לחלוטין וההחלטה הייתה נכונה מכל מקום שתסתכלי על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים שצריך גן שפתי ?
אלכס22/09/2009שלום
בתי היא בת 3.9 שנים. בבית מדברים 2 שפות. לפני כשנתיים סבלה מפרקוסים ומאז מקבלת תרופות והיא מאוזנת. לפני כחצי שנה עשינו אבחונים ראשוניים של התפתחות הילד: מאז סבת שלי מקבלת עזרה מקלינאית תקשורת - טיפול חד שבועי ופעם נוספת טיפול של מוטוריקה עדינה. בהתחלה רופאים אמרו המוטוריקה היא הבעיה הגדולה, לפני שבוע הייתה פגישה עם פרופסור מאוד חשוב. לאחר כל מיני משחקים של פרופסור והבת שלי - חצי שעה - 40 דקות: הם המליצו לנו על גן שפתי. כיוון שהבת שלי לא מדברת ברור.
אני מודע לבעיה השפתית, אבל לא בטוח שאנו צריכים את הגן השפתי. עם כל היתרונות - יש גם מינוס: ממי הבת שלי תיקח דוגמה ?
מבחינה שכלית וחברתית - ילדה מאוד חכמה ואינטליגנטית.
אולי לעשות עוד אבחון ? אולי לבדוק טיפולין נוספים לאלה שקיימים ? אולי יש חוגים לגיל הזה בנושא השפתי ?
תודה לכם על עזרה האפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן שפתי
ז'קלין סקרן מנסור22/09/2009שלום אלכס
כפי שנכתב לפני, ההחלטה לגבי בגן השפתי נעשית ע"י הצוות המטפל בילדה והתפתחות הילד , והמטרה היא לתת טיפול אינטינסיבי ולטובה הילדה .לעיתים רבות טיפול כזה מהותי וחשוב לתקופה מסוימת . ההפניה לגן השפתי היא לא סוף הדרך אלא התחלה של דרך . ובהמשך ולפי ההתקדמות, הצוות המטפל ואתם ההורים שוקלים את המשך השלוב .
לגבי טיפול אינטינסיבי שלא במסגרת הגן : זה אומר שצריך לדאוג ליותר טיפולים בשבוע עם הדרכה לגננת בגן רגיל , אולם בגן השפתי הגננת היא עם הכשרה של החינוך המיוחד והצוות הטיפולי עובד בגן לידה ואיתה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)