מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוט שמדבר המוןעינת26/05/2009
בני בן שנה וחצי, מדבר המון.
הוא כל הזמן כמעט מספר לסביבה מה הוא רואה, וחוזר על שם החפץ שהוא רואה בלי הפסקה עד שאומרים לו "נכון, תפוח", "נכון, פרח" וכו.
לא חשבתי שיש בעיה עד ששמתי לב שילדים אחרים בגינה לא מדברים כל כך הרבה, ומחיפוש באינטנט ראיתי שזו עלולה להיות בעיה של פרגמטיקה (שעוד לא הספקתי לברר בדיוק מה זה).
האם זו יכולה להיות הפרעת תיקשורת?
או שבגיל הזה זה עוד חסר משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר המון
חן לדרר26/05/2009גלית שלום
בעית פרגמטיקה הנה בעיה מורכבת ודיבור יתר הינו רק אחד הסימנים. לא ניתן לאבחן על בסיס מידע זה מאחר וזה תלוי איך הוא עושה את זה באיזו אינטונציה, מתי , עם מי וכן איך שאר התקשורת שלו.
מאחר והדב מדאיג אותך ובלט לך בהשוואה לשאר הילדים חשוב להגיע לקלינאית תקשורת לאבחון והיא תוכל לתת לך תשובה ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט שמדבר
ענת תבור26/05/2009גלית שלום,
אחד הדברים היפים בהתפתחות השפה התקינה היא שילדים מגלים את המילים וחייבים לשתף את הזולת בידע שלהם ולקבל חיזוקים לכך. זה לא משנה באיזה גיל זה קורה, אבל זה ממש שלב התפתחותי.
מבחינה פרגמטית (השימוש בשפה) הוא עושה בדיוק את מה שצריך - הוא מבין שלכל דבר בסביבתו יש שם - והוא מתרגל זאת ומחכה לאישור של אמא ולא אומר זאת סתם לעצמו. בנוסף לשיתוף עם ההורה במתן שם לדברים סביבו, הילד משתמש במילים שרכש גם להביע כוונות תקשורתיות נוספות, כמו בקשת חפץ, ציון אירוע שקרה וכד'. במידה ואמירת השמות היא רק לעצמו ונעשית באופן חזרתי סתמי - זו בעיה פרגמטית.
אם זה לא כך - פשוט תהני ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שהוא בעיקר מחכה לאישור. תודה!
עינת26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






