בן3.5 עם איחור שפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן3.5 עם איחור שפתי
    שרי
    13/07/2009

ערב טוב מבקשת עיצה בני בן ה3.5 מטופל כברמס' חודש' אצל קלינאית לאחר שאובחן כי יש לו איחור שפתי וכן הוא עבר ניתוח כפתורים לפני שבועעים פוליפים מתי אמורים להתחיל להרגיש בשיפור משמעותץי בדיבור אני חייבתלציין כי הטיפול הוא פעם בשבוע ובשבועיים האחרונים לא היה לו טיפול
    אי מרגישה שיפור ממה שהיה אך עדיין מדבר לא ברור
    מה אני יכולה לגעשות כדי ליצור שיפור יותר גבוה האם יש המלצה לסוג פעילות או משחקים שיוכלו לעזור לילד שלי אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן3.5 עם איחור שפתי

הוספת תגובה

• איחור שפתי

חן לדרר
    14/07/2009

שרי שלום
    קצב שיפור הוא דבר מאוד אישי ולכן תוכלי לקבל תשובה יותר מפורטת מקלינאית התקשורת המטפלת בבנך. כאשר אנו עוקבים אחר התקדמות חשוב לחפש התקדמות כלשהי גם קטנה מאחר ומדובר בתהליך הדרגתי. לגבי הניתוח חשוב שתפלטם בשמיעה אך לא תמיד יש לכך השפעה ישירה על הדיבור.
    קצב ההתקדמות תלוי בשנ גורמים עיקרייםף
    י1. כולותיו של בנך - לא ניתן לקדם ילד מעבר לבשלות שלו
    2. מידת התרגול והתאמתהפעילות בבית. אינני יכולה להמליץ לך על תרגול מסויים בבית מאחר וזה תלוי בבעיה ובסוג הטיפול אך התיעצי על כך עם המטפלת של בנך. בעקרון כל שנתרגל יותר נוכל לשפר את ההתקדמות. תרגול מתחלק לשניים: תרגול ישיר שבו ממש עוובדים ומתאמנים על הנעשה בטיפול , תרגול זה צריך להעשות בכמות סבירה כך שלא יגרום לתסכול . הסוג השני הינו מתן דגם נכון - ע"י התאמת אופן השיחה שלנו עם הילד וסוג הפעילויות שאנו מבצעים איתו ניתן לגרום להרבה שיפור. תרגול זה בעצם ניתן לביצוע בכל רגע בו נמצאים עם הילד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרי
    26/07/2009

תודה רבה עזרת לי מאוד להבין שלא הכל קסם ויש לקחת את הכל ביותר סבלנות
    רציתי לדעת מהי התדירות המומלצת לישיבה עם הילד לתרגול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרי שלום

חן לדרר
    27/07/2009

תרגול מומלץ לרוב הינו יומיומי אך הכוונה גם לתרגול שנעשה בפעילויות היוםיום, התיעצי עם הקלינאית המטפלת וגם דווחי לה מה אתם יכולים מבחינה מציאותית לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו