הופעת צירופים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופעת צירופים
    קרן
    22/08/2009

שלום רב,
    יש לי בן מתוק בן שנה ושמונה וחצי חודשים בול.
    ילד מאוד נבון, תקשורתי, קצת ביישן, לומד מהר דברים עם זכרון מדהים.
    יש לו אוצר מילים גדול מאוד, (וכל הזמן עוד לומד) מעריכה בין 250-300 מילים, גם שמות עצם גם פעלים וכו'.
    הבעיה היא שעדיין לא מצרף מילים על אף כל ניסיונותיי הרבים, אני תמיד מדברת איתו שרה לו ומספרת סיפורים, מנסה להעשיר את שפתו לדוגמא: כשהוא רואה אונייה בתמונה הוא מצביע עליה ופונה אליי בכדי שאסתכל, אז אני אומרת לו נכון אוניה, אוניה שטה במים,
    אני עושה זאת כל הזמן לכל דבר שמשתף אותי ושואל, שואל הרבה אה זה (מה זה) ומחכה לתגובה, וגם אם לא שואל אני מרבה לדבר איתו על כל דבר שמתרחש ועומד להתרחש.
    לאחרונה ממש כשמשחק בלהחביא את הבובה איתי שואל איפא אתה? או איפא הוא?
    או כשמשחק עם הטלפון צעצוע אומר: הלו, אי שם, ביי וסוגר את הטלפון (אי שם זה מי שם)
    או אומר טוק טוק אי שם, אתמול הפרחתי לו ולאחותו בלוני סבון אז הוא צעק תוך כדי אבל לא כמשפט בהפרדה של כמה שניות בלון....גדול... ענק.....למעלה וכאילה.
    כשקורא לי והוא קורא לי המון, לא מצרף משפטים פשוטים של אימא בואי אפילו שאני כל פעם אומרת לו הוא אומר אימא בנפרד ובואי בנפרד כשאני מתקנת אותו, גם לא אבא בא או הינה אוטו, אומר המון הינה כששואלים איפא אבל ללא צרוף.
    מבחינת התפתחות: יודע צורות את כולם להגיד ולהתאים בפאזל
    יודע צבעים כלומר: לשים דיסקית צבע ומעליה אותה דיסקית צבע, וגם מזהה כמה צבעים, הוא מנסה אותי לדוגמא: אם שם על הדיסקית הלא נכונה יסתכל עליי ויגיד לא, ויחכה שגם אני אומר לא, ואז ישים בבמקום הנכון ויגיד הינה.
    עוד אציין שיודע הפכים ומשתמש בהם המון: חם קר, למעלה למטה, הפוך ישר, גבוה נמוך חזק מהר וכו', יודע גם את לזהות את כל כל החיות שמותם הקולות שהם עושים ומהם אוכלים לדוגמא: כשנשאל מה שותה החתול אומר חלב וכו' וכשנשאל מי שותה חלב עונה חתול.
    הוא מצביע על כל דבר שאני שואלת, עונה לשאלותיי כמו מזה? או אתה רוצה לאכול? מה אתה רוצה לאכול? משתמש הרבה בכן ולא, אם כי מטריד אותי שלא מבצע את המחווה של כן על אף ניסיונותיי ללמדו, מגיב להוראות אפילו מורכבות כמו: תביא לי את השלט של הטלויזיה שאותו שלט נמצא בתוך קופסת השלטים מאחורי השלט של הכבלים, אם לא מצליח כי השלטים על המזנון אז אני אומרת לו זוז קצת הצידה או תעשה סיבוב ואז תצליח ובאמת כך עושה ומביא לי את השלט הנכון.
    האם לאור מה שרשמתי יש סיבה לדאגה שעדיין לא ממש מצרף ובני גילו כבר מדברים במשפטים
    מצטערת על האורך ותודה רבה לכל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הופעת צירופים

הוספת תגובה

• הופעת צרופים

חן לדרר
    23/08/2009

קרן שלום
    נשמע שבנך מתפתח יפה, הופעת צרופים כמו כל דבר בהתפתחות יכול להופיע בטווח רחב של גילאים ובגיל 1:08 בהחלט תקין לא לצרף מילים
    המלצתי להיות סבלנית ולתת לילדך להתקדם בקצב שלו - לא ניתן לזרז משהו שילד אינו בשל לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו