ציסטה במיתרי הקול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה במיתרי הקול
    yahav
    12/11/2009

שלום,
    אני צרודה מאוד כבר כשנתיים בעקבות עבודה בשירות לקוחות טלפוני,
    רופא אף אוזן גרון אבחן שיש לי ציסטה במיתרי הקול, הפנה אותי לקלינאית תקשורת ל 3 חודשים ואם לאחר מכן לא יהיו תומאות אז ממליץ על ניתוח,
    עדיין לא התחלתי טיפולים אצל קלינאית כי לא ניתן להשיג תור דרך הקופה.
    אני מעוניינת לעבור את הניתוח ובמקביל להתחיל את הטיפולים בדיבור,
    רציתי לדעת עד כמה יכול לעזור הטיפול, האם אפשר יהיה להמנע מניתוח?

בנוסף רציתי לדעת יותר על הניתוח עצמו אם כשמוציאים את הציסטה הדיבור מסתדר?
    האם יש תרופות סבתא לבינתיים שיכולות להקל, לאחרונה ממש קשה לי לדבר, הדיבור מאוד מאומץ ואני מתעייפת נורא מהר.
    אודה לתשובתכם, יהב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה במיתרי הקול

הוספת תגובה

• ציסטה במיתרי הקול

חן לדרר
    15/11/2009

יהב שלום
    לגבי הניתוח עצמו תצטרכי להתייעץ עם רופא
    לגבי שאר שאלותיך, כאשר רופא ממליץ על טיפול ק"ת זה סימן שהוא חושב שהממצא בגרון נובע משמוש לא נכון בקול שאשם בפגיעה. במקרעים אלו ניתוח ללא טיפול קול יכול לתת הקלה מיידית אך זמנית מאחר והשמוש הלא נכון יביא להישנות התופעה.
    יש ממצאים שונים במיתרי הקול ואיני בטוחה להמ הכוונה בציסטה, כשמדובר ביבלות על מיתרי הקול פעמים רבות עם עבודה טובה אפשר לראות הקטנה ואף העלמות של היבלות
    המלצות לבינתיים: ככל שתפחיתי את המאמץ תאפשרי למערכת לשמור על עצמה. מאמץ נובע מכמות וסגנון דיבור כך שהפחתה בכמות דיבור יכולה כמובן להשפיע. במקביל המנעות מלחישות, צעקות, כחכוח ומומאץ רב בזמן דיבור ישפיעו אף הם. כמובן שיש להמנע משירה המאמץ את המערכת יותר. השתדלי לקצר בשיחות טלפון ובעיקר בפלפון ובדיבורית
    גם מנוחות קוליות (זמנים ביום בהם נמנעים לחולטין מדיבור) מועילות וכן הרפיות לאזור כתפיים וצוואר המשחררים את השרירים באזור.
    גורמים נוספים שמשפיעים קשורים לאורך חיים: נסי להרבות בשתיה, בעיקר של מיים, הפחיתי ככל האפשר שתיית משקאות וגזים ומשקאות עם קופאין והשתדלי לשתות פושר (לא חם מאוד ולא קר)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו