התפתחות דיבור - שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • התפתחות דיבור - שנה וחצי
    יעל
    16/12/2009

    שלום,
    בן שנה וחצי מתפתח כמצופה לגילו מבחינה מוטורית וקוגנטיבית. תקשורתי מאוד ומבין ומבצע הוראות פשוטות כמו - מתחת לספה, לך לחדר ותביא כדור וכו'.
    שאלתי היא בנוגע להפקה של המילים. הוא יודע לומר - אבא, אה- מא (לאמא), מייי (מים), אף, עייי (לעין), עץ, אמ- אמ (לאוכל), אווו( לעוד)והב ( לכלב), יה - יה ( לברווז - במקום גע - גע).
    אני מודעת שבאופן יחסי יש לו מספר מילים יפות אך אני מעט מודאגת מזה שהוא אינו ממלמל ג'יבריש, כלומר אין לו אוסף של הברות שהוא מחבר יחד ואין גיוון. למשל אינו אומר אה - טה - בה - גה וכו'. מה שראיתי שקיים אצל רוב התינוקות. חשוב לציין שגם שהיה צעיר יותר מיעט למלמל.
    יש גם מספר הברות שהייתי מצפה שידע לומר כמו - גה, טה שהן נחשבות להברות קלות יחסית. אני טועה?
    כולם סביבי חושבים שאני מצפה אולי קצת יותר מידי לגילו, אבל לא בא לי לחכות עוד שנה שאולי תעכב פיתרון של בעיה שאפשר לפתור אותה מבלי לגרום להחמרה.
    האם מה שתיארתי מצדיק בירור? האם כדאי לקחת לבדיקת שמיעה ולשלול (למרות שלדעתי שומע מצויין) ואבחון אצל קלינאי תקשורת?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות דיבור - שנה וחצי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • התפתחות הדיבור

    ענת תבור
    16/12/2009

    יעל שלום,
    התפתחותו השפתית של בנך כרגע בתחום הנורמה. רכישה של ההגיים השונים יכולה להתרחש בהמשך וזה עדיין תקין, אפילו שיש ילדים רבים שרוכשים צלילים אלו קודם. צריך סבלנות.
    בינתיים אפשר לחשוף אותו למילים שונות בצלילים שונים בולטים, כמו: "טו..טו" לרכבת (אם צליל זה לא קיים) או גיוון של תנועה לצליל זהה, כמו "ממי".
    בכל מקרה של חשש מומלץ לבדוק את השמיעה, בדיקה פשוטה שמורידה חששות.
    אם בחודשים הקרובים לא תראי עלייה משמעותית באוצר המילים (ולקראת גיל 1:10 עד שנתיים נצפה להופעת צירופי מילים) מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.

    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו