מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בדיבורמיכל17/12/2009
שלום רב, הבת שלי בת שנה ו7 , אינה מדברת, אני אתחיל בזה שהיא נולדה פגית בשבוע 33 , היו לה איחורים קלים אבל השיגה את כל אבני הדרך , היום היא עושה הכל כפי גילה, הולכת מצויין, משחקת נפלא, תקשורתית מאד, מוטוריקה עדינה וגסה מצויינות, שומעת היטב (עשיתי לה BERA ׁ מאחר ונולדה פגית ) , המילים היחידות שהיא אומרת, הן : אמא , עוגה, הנה זה , הנה היא, ומחקה קולות של , כלב , פרה , נחש....וכו'......מלבד זה לא אומרת דבר...... רציתי לשאול האם זה תוצאה של פגות?? האם עליי לעשות משהו?? ולמה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור
ענת תבור17/12/2009מיכל שלום,
ראשית, תוכלי להעזר בתשובתי לשאלה הקודמת. מעבר לכך, ביתך נמצאת בשלב החד-מילי. היא אומרת מספר מילים. גם קולות של חיות נחשבים כמילה. היא נמצאת כרגע בקצה התחתון של הנורמה והפגות עצמה דורשת התייחסות גם לגיל המתוקן.
מעבר לזה, חשוב להיות במעקב איתה בשל הרקע ההתפתחותי. האם היא נמצאת במעקב של התפתחות הילד? שם גם יש קלינאית תקשורת שתוכל לעקוב אחר התפתחותה ולהמליץ על טיפול במידת הצורך.
פגים, בהכללה, נמצאים בקבוצת סיכון לבעיות התפתחותיות שונות, כולל איחור בשפה ובדיבור. חשוב לעקוב ולראות האם זה רק איחור קל, מתאים לגיל המתוקן או שמא יש צורך במתן עזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל17/12/2009אנחנו לא מצאות בהתפתחות הילד מאחר והיא השיגה את כל אבני הדרך תמיד באיחור קל, אבל השיגה אותם ולכן מעולם לא הפנו אותנו....היא עושה הכל הכל כמו כל ילד בגיל שלה למעט השפה....תמיד הייתי באף התחתון של הנורמה אבל תמיד תוך חודשיים היא התגברה על הפער..... השאלה שלי האם אני צריכה ליזום טיפול?? או שאני יכולה להמשיך לעקוב לבד ולראות אם יש שיפור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ענת תבור18/12/2009לפי תיאורך, גם השפה בפער קטן בלבד. הייתי ממליצה לחכות קצת ולראות אם היא סוגרת את הפער מבחינת עלייה באוצר המילים.
במידה ואת מודאגת, תמיד אפשר לקבוע אבחון אצל קלינאית תקשורת ולהיות במעקב אצל אדם מקצועי. עדיין לא בהכרח ימליצו על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)