מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3 עם ליקוי שפהלי29/12/2009
בני בן ה שלוש וחצי ,ילד מקסים, טוב לב אך מאוד עקשן.
מגיל מאוד צעיר (שבועות ספורים) הוא לא אהב לשכב בעגלה או לשבת בכיסא תינוק הוא היה תינוק בכיין. הוא לא היה סקרן במיוחד אך היה פעלתן זחל והתחיל ללכת מוקדם.
בגיל שנה -שנתיים הוא נהיי אגרסיבי מעט עם משיכות בשיער נשיכות "והידבקות "לריצפה בקניונים , כאמור המצב היום השתפר והוא מתנהג יפה ( יחסית למה שהוא היה) במקומות ציבוריים.
כאשר מגיעים לצומת או למפגש עם ה"לא" הוא היה מאבד את כל המעצורים
אני חייבת לציין, בעיקבות שיהות ארוכה מאוד בחו''ל עקב שליחות של בעלי לעולם לא לקחתי אותו לאיבחון מסודר .הקלינאית שנפגשתי עימה בארץ לא היתה מוכנה לקבלו (בצדק) כי השהות שלנו בארץ קצרה ולא ניתן לאבחן בצורה מסודרת.
היום הוא בן שלוש וחצי הילד ילד מקסים חייכן וטוב לב אך עקשן בצורה בלתי רגילה הוא לא מבין שאלות הוא מחקה את כולם ועושה בדיוק מה שילדים אחרים עושים. הוא לא מדבר בצורה שאמור ילד בן 3 וחצי . הוא מחבר (הכי הרבה) 3 מילים , אוצר מילים מצומצם , מדבר עדיין עם ידיים ומכות (כשהוא לא רוצה משהו) הוא מאוד חברותי ואוהב ילדים הוא מסתדר טוב בגן (רוסי לחלוטין) אך גם את השפה הרוסית יש לו אוצר מילים דל ולא ממש מתקשר עימם כשהוא רוצה משהו הוא לוקח את היד של הגננת ומראה לה.
הוא לא אוכל טוב יש לו בעיה של בליעה שהמרקם לא נראה לו הוא פשוט פולט את זה החוצה. יש לי לפעמים תחושה שהוא פשוט לא מבין אותי כשאני פונה אליו ומבקשת ממנו שיביא את הגרביים הוא לא מביא הוא הולך וחוזר בידיים ריקות . יש לו אחות קטנה שהוא נורא אוהב אך כשהיא נוגעת לו במכוניות שלו הוא דוחף אותה על אף המיליון פעמים שאמרתי לו "לא"
אני חיה בתחושה שאני יודעת שיש לו בעיה ומצד שני הוא באמת מקסים ויש שיפור רב כי הוא פחות אגרסיבי הוא מבין כשאני אומרת לו "אתה רוצה ללכת לגן" אז הוא מתעצבן, הוא מזהה את הכל אם זה אוכל ירקות חיות וכד' הוא מצייר (אך רק עם ילדים )הוא אוכל יפה (אך ורק אם יושב לידו ילד ואוכל עימו ) הוא יודע מתי אני כועסת ומחבק בגן תמיד אומרים לי שהוא בסדר גמור מצד שני אני לבד פה במדינה שאני נמצאת אין קלינאית אני צופה בילדים אחרים בגילו שמדברים ומתקשרים ואני מפחדת לפגוע בו ובהתפתחות שלו
השאלה שלי היא האם יש איזה שהוא כיוון איזה עצה פעילות אתר או משהו !!שאני אוכל לעשות בעצמי עם בני על מנת לעזור לו ואם לדעתכם אני פוגעת בו לטווח הארוך ללא עזרה של קלינאית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקוי שפה
חן לדרר29/12/2009לי שלום
בתאורך את מצינת קשיים במספר תחומים ולכן היה מומלץ לעבור ברור התפתחותי מקיף. מאחר ואתם חיים בחו"ל ואני מבינה מתאורך שבנך מדבר בשפת המקום כדאי לבדוק את השרותים שיש שם (אין סיבה לעשות זאת דווקא בארץ אם אתם לא חיים פה)
לגבי שאלתך על פגיעה לטווח רחוק לא ניתן לקבוע, בהחלט בהרבה איחורים יש אפשרות לעזור יותר ויותר מהר ככל שהגיל יותר צעיר כמו כן טיפול מוקדם מפחית או מונע את התסכול שילד מאחר חווה פעמים רבות.
מהצד השני זה לא אומר שלא ניתן לעזור בעתיד
בבית מבחינת שפה חשובה חשיפה טובה - לעשות פעילויות רבות משותפות (כולל פעילות יומיומים כגון מקלחת, אכילה וכו') שבהן את מקפידה על מלל ברור ולא ארוך, רצוי להיות ברמה אחת מעל רמת בנך למשל אם הוא אומר 'הפיל אוכל ' להגיד'הפיל אוכל בננה'.
כדי לקדם שפה רצוי לעשות חזרות רבות על אותן סיטואציות ופעילויות , להקפיד שאת משאירה לו מקום בשיחה , כלומר אומרת משהו ומחכה. בנוסף לחזור על דבריו תוך הרחבתם.
הקפידי שלא כל השיחה היא שאלות ועודדי יוזמה מילולית של בנך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
לי31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)