טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הבת שלי בת 5, נבונה מאוד, יצירתית, חברותית אך סובלת מלקות שפתית קשה.
היא מתקשה ליצור משפטים תחבריים תקינים. כמו כן מתקשה ביכולת הבעה, מדרש תמונה, סיפור חוויותי וכו'.
היא מטופלת אצל קלינאית תקשורת ובנוסף מטופלת אצל פסיכולוגית עקב בעיות קשב .
רציתי לדעת האם נעשו בעבר מחקרים האם יש קשר בין ילדים שסבלו מצהבת ילודים ברמה גבוה במיוחד ( 22.2) לאורך זמן ( הצהבת נעלמה רק בגיל 3 וחצי חודשים). כמו כן, ביתי נולדה בשבוע 35.
הרופאים אמרו לי בזמנו שהצהבת יכולה לגרום לנזק במערכת העצבים. ורציתי לדעת האם יש קשר כלשהו בין הצהבת שחלתה בה לבין מצבה כיום.
האם תוכלי להפנות אותי למחקרים בנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יעל שלום לא ידוע לי על מחקר ספציפי בנושא הקשר בין צהבת ילודים ואיחורים התפתחותים, תוכלי להתיעץ בנושא עם רופא התפתחותי או נוירולוג. ברוב המקרים של איחור התפתחותי קשה להראות קשר ישיר בין האיחור לבין גורמים אפשריים בשל מורכבות ההתפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד