מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפה בן שנה ושבעהאמא ל 108/02/2010
שלום,
לפני זמן מה תיארתי בפורום זה את ההתפתחות השפתית של בני בן השנה ושבע,
בקיצור - ילד מאוד תקשורתי, מבין ומבצע הוראות פשוטות, משתמש הרבה בג'סטות
אומר - אבא, אה - מה (לאמא), אף, עין, או (כדור), הב (כלב), מים, אמ -אמ, אה- אש (רעש), איים (גרביים) ועוד'.
עבר בדיקת שמיעה - תקינה!
כפי שהקשבתי לעצתכם חיכיתי חודשיים לראות התקדמות ואכן בשבועיים האחרונים פתאום הילד מאוד התקדם והוא מתחיל להפיק חצאי מילים והרבה - למשל נעליים - ניים, גרביים - איים, רעש - אה- אש. אך למרות פרץ המילים החדש עדיין לא לומד לומר מילים שלמות ועדיין אין מגוון רחב של הברות. כפי ששמת לב רוב המילים שהוא אומר הן בנות אותן הברות, אה, בה, מה , שה, נה וזהו בערך... גם אם יש מילה שמצריכה הברה אחרת כמו במילה שלט אומר - אאאהה (ממש נשמע כאילו אומר את).
האם נשמע תקין לגילו? כדאי לחכות להתקדמות נוספת או שהגיע הזמן לפנות לקלינאית?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבור בגיל שנה ושבעה
ז'קלין סקרן מנסור10/02/2010שלום
לפי מה שאת מתארת יש מגוון צלילים : /מ , ב, נ, ש, / וישנן תנועות שונות (אך יש לבדוק אם יש תנועת U/O והאם יש צלילים כמו /ג , ד , ת / ?)
מבחינת ההברות -ההפקות בהתפתחות הנורמלית נשמעות כמו מה שאת מתארת, כלומר הילד מפיק את ההברה המוטעמת שהיא השניה ומתחיל לנסות להפיק שתי הברות כמו שניסה להפיק במלה (רעש )
בינתיים זה נשמע טוב , ניתן לשחק איתו כדי להוציא עוד מגוון של קולות דרך קולות של חיות וצעצועים וליהנות משלב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)

