מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לדו לשוניות ואובססיביותסערה10/02/2010
שאלתי פה גם בעבר כי חשבתי שהעיכוב בדיבור אצל הבן מתבטא בעיקר רק באנגלית. אבל מצאנו מישהי שבעברה היתה קלינאית תקשורת בארץ. והיא בעצם מצאה שיש לו ליקוי בדיבור גם בעברית.והוא לא מדבר לפי גילו. (4)
אם כי הוא מבין די הרבה. יש לו בעיה כשזה מגיע לדיבור. יש לו בעיה בסיפור מאורע שקרה לו. הוא עונה במילים קצרות. על כל שאלה וזהו.
בערך בגיל שנתיים ראיתי שהוא מעונין ולימדתי אותו את כל הא'ב' וגם את כל האי בי סי. את כל הצבעים ואת כל המספרים עד מאה.
הבעיה היא שמאז הוא מגלה יותר ויותר התענינות רק בנושאים הללו .הייתי אומרת שזה אפילו בצורה אובססיבית. הוא משיך כל דבר לפי מס' צבע או אות.
יש לו הרבה משחקים בבית. אבל הוא מעדיף לשחק רק במשחקים שקשורים באלף בית ,אי בי סי או מספרים. לפני חצי שנה מישהו הביא לו מתנה .. מגנטים בצורת אי בי סי שנצמדים למקרר וגם יש אפשרות לשמע את צליל האות ברגע שמזיזים את המגנט. זה המשחק האהוב עליו. הוא פשוט יכול לעמוד שעות ליד המקרר. לסדר את האותיות בכל מיני צורות. ממהתחלה לסוף מהסוף להתחלה וכו וזה כל מה שמענין אותו.
המורה גם אומרת שבכיתה הוא מתייג כל דבר לפי הנושאים האלה. יש להם כל מיני פינות בכיתה . קריאה. קוביות . תחפושות וכו וכשהיא שואלת אותו באיזה פינה הוא היה מעדיף לעבוד. הוא עונה בצבע . סגול, אדום ., ירוק, למרות שהפינות הללו בכלל לא מסודרים לפי צבעים. הוא בוחר צבע מהפינה וכך קורא לה.
הוא ממש אובססיבי שנדיק בצבעים. למשל שלא נגיד רק ירוק במקום ירוק בהיר או ירוק כהה.
הוא אומר משפטים מוזרים כמו "לין (אחותו) בצבע ורוד (בגלל צבע הפנים? הבגד?) אבא לבן. אמא חום וכו
האישה שפגשנו טוענת שיכול להיות שפשוט כיוון שלימדתי אותו את התחומים הללו מוקדם מידי לפני שהמח שלו היה ממש מוכן. המח שלו החליף גיר ופשוט במקום להתרכז על שפה הוא מתרכז בתחומים הללו.
חוץ מזה היא טוענת שאנחנו רק מקשים עליו כיוןן שאנחנו מדברים איתו עברית בבית. וגם כך יש לו ליקוי שפתי. ובמקום להתרכז בשפה אחת שגם קשה לו. אני מכפילה לו את הקושי והמאמץ.
היא מציעה שלפחות אני אדבר איתו בבית רק אנגלית . ושאהאבא ידבר עברית. כך לפחות הוא יוכל לתרגל את השפה האנגלית השולטת כאן.
כיום היא לא עובדת באיבחון .ואני חושבת שמאז היא עזבה את המקצוע (יותר מ10 שנה) אולי הרבה דברים השתנו.
כך שאני לא יודעת ממש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסערה
ז'קלין סקרן מנסור10/02/2010שלום
קראתי את שני התיאורים שלך :
-בענין הדו לשוניות : מתברר לפי מחקרים אחרונים שדו לשוניות לא מחמירה את המצב אם מדובר בילד שיש לו קושי שפתי , כך שאתם יכולים להמשיך לחשוף אותו לעברית מאחר וזו שפת האם שלו .
- בענין ה"אובססביות" : את מתארת מצב שבו יש מעין כשלים תקשורתיים בין בנך לבין הסביבה : במקום לענות ולו במילה אחת (בתגובה לשאלת המורה )שהוא מעונין לשחק בפינה מסוימת ( למשל יכל לענות רק "קוביות" ) אז הוא אומר צבע . לבירור מצב זה לעומק מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת או איש צוות בגן שיוכל לבדוק את יכולות השפה והתקשורת של בנך , וזה יכול להתבצע גם באנגלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה וכמה שאלות
סערה10/02/2010זה בערך חודשים שהילד מטופל על ידי קלינאית תקשורת באנגלית בגן. היא פוגשת אותו פעם בשבוע למשך כ45 דקות.
היא גם לא ידעה להסביר לי למה הילד מרוכז בעיקר בתחומים שצינתי מקודם.
למרות שהילד אהב מאוד צבעים ואי בי סי ואלף בית עד גיל שנתים וחצי שלוש בערך ההתפחות השפתית שלו היתה לפי הגיל. ואז שמנו אותו בגן ומשהו קרה ..(אין לי מושג מה. אני רק יודעת שהילד השתנה לי מאז ) והיתה נסיגה.. או האטה בהתפתחות השפתית. וגם איבוד בטחון עצמי מסוים.
הבעיה שאני רואה את הבעיה גם בבית . וגם כשמדברים על נושאים שלא קשורים לגן. יש לו בעיה בשליפה ובתחביר וגם בסיפור ברצץ.
אני רק רוצה לדעת האם זה נכון מה שהמטפלת (לשעבר) הישראלית אמרה לי שהילד פשוט למד את כל המושגים ההם כשמח עדין לא היה בשל ללמוד זאת. וזה בא על חשבון לימוד השפה שלו. ואח"כ כיוון שהוא התקשה בשפה הוא התחיל להשתמש באי בי סי וכו כמקום מפלט מקשיי השפה. כי שם הרגיש שהוא בשליטה ומבין ויודע. וכך קרה שהשפה נדחקה שוב לצד וחוזר חלילה
א.האם התאוריה הזו נכונה?
ב. אם כן מה אפשר לעשות כדי להסיט את ריכוז הילד מנושא הצבעים וכו ולגרום לו להתרכז יותר בשפה? אי אפשר לגמרי לגרום לו להתעלם מאי בי סי וכו כי במוקדם או מאוחר הוא יצטרך ללמוד לקרא.
ג. אם גם כך הוא די מרוכז בנושאים הללו. האם לא כדאי פשוט לנצל את זה שהוא אוהב "להתעסק" עם אותיות וללמד אותו לקרא?
ד.האם יכול להיות שדרך קריאת סיפורים הוא בעקיפין ישפר את השפה שלו?
אני רק מפחדת שאם אלמד אותו לקרא (למרות שהוא די רוצה) אני אחזק את בעית האובסיסיביות לאותיות וכו (בהנחה שהתאוריה הזו נכונה)
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיביות
חן לדרר11/02/2010סערה שלום
שאלות אלו צריכות להענות ע"י מטפל המכיר את ילדך, מומלץ לבצע אבחון התפתחותי מקיף (בד"כ מבוצע ע"י פסיכולוג או רופא התפתחותי יחד עם חוות דעת של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק) כדי לחשוב מה מקור העיסוק באותיות וכיצד להתמודד עם כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)