בת שנתיים התחילה לגמגם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים התחילה לגמגם.
    עינב
    08/03/2010

בוקר טוב ,
    יש לנו ילדה בת שנתיים שמדברת כבר מגיל שנה וחצי ,בעלת אוצר מילים עשיר מאוד,מדברת במשפטים באופן שוטף כבר המון זמן,יודעת להביע כל דבר שהיא רוצה ,מאוד רהוטה.
    לאחרונה שמנו לב שברגע שהיא רוצה לומר משהו,היא מושכת מאוד את המילה הראשונה ,לדוגמא:אאאאאאאאאאיפה אבא הלך? או ייייייייייייייש לבובה שיער בצבע צהוב.
    שאר המשפט נאמר בצורה תקינה ,אך כל תחילת משפט ממש "נתקע" לה .
    מה עושים ,האם העניין פיזיולוגי? איך מתחילים לטפל בבעיה? האם זו בעיה ? האם זה יעלם?
    חשוב לציין כי נולדה לה אחות לפני שלושה חודשים ובנוסף היא הייתה מאושפזת בבית החולים ולאחר מכן הרגשתי כי הגמגום התחזק,אני פשוט מרגישה כאילו היא פיתחה מעין פחד ,או טראומה מסויימת,היא ילדה מאוד מאוד רגישה,האם העניין יכול להיות פסיכולוגי?
    אשמח לתשובות,לאן עליי לפנות אני מאוד מודאגת.
    תודה,
    עינב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים התחילה לגמגם.

הוספת תגובה

• חוסר שטף / גמגום

ענת תבור
    08/03/2010

הי עינב,
    לפירוט על חוסר שטף התפתחותי - אנא ראי תשובה מפורטת ב"שאלות נפוצות בפורום".
    בנוסף, יתכן קשר בין מצבי לחץ רגשיים לבין הופעת תופעת הגמגום (כל ילד מגיב באופן אחר - אחד חוזר להרטיב, אחד מגיב בהתפרצויות זעם, ואחד בדיבור...וכד') וכל זה יכול לחלוף עם הזמן או כאשר מצב הלחץ חולף או שהילד מתרגל לשינוי.
    בשלב זה חשוב להקפיד להמשיך להתנהג איתה כרגיל - על-פי המפורט בתשובה אליה הפניתי.
    במידה והגמגום יימשך מעבר ל-3 חוד' או יחמיר - כדאי לפנות לאבחון קלינאי תקשורת.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום צריך לחלוף

עומר
    15/03/2010

שמי עומר ואני הייתי מגמגם מגיל קטן ולצערי הטיפולים שעברתי לא תרמו למצב הדיבור .תנסי לטפל בדיבור בדרך הקונוונציונלית אבל כדאי לעקוב אם בכלל מסוגלים לתרום לשינוי המצב
    לשמחתי הצלחתי לצאת מהגימגום בכוחות עצמי וכיום אני מוציא מהפה כל מילה שרק אני חפץ בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עומר....איך אפשר לשלוח לך מייל

עינב
    12/12/2010

שלום עומר...
    ראיתי שכתבת כבר מספר פעמים שיצאת מהגמגום איך אפשר לשוחח איתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו