מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שליפה ? הגיית צ'רונית11/03/2010
ביתי בת 5. מדברת מאוד ברור ושוטף, בעלת אוצר מילים גדול.
אתמול אמרה לי גננת מחליפה (פעם בשבוע בגן) כי לדעתה יש לביתי בעיית שליפה וכי יש לטפל בכך שהיא אינה הוגה צ' באופן מיידי.
לעניין השליפה ביקשתי דוגמאות:
1. הגננת שאלה מה עשתה ביום שבת
2. ביתי הצביעה במפגש
בשני המקרים תשובתה של ביתי התחילה ב"אני, אני, אני" ממושכים ולאחריהם דיברה באופן שוטף וברור. כלומר לדברי הגננת נתקעה בהתחלה.
חשוב לי לציין שבבית מעולם לא נתקעת , פטפטנית לא קטנה ובעלת אוצר מילים עשיר.
האם אכן יש לפנות באופן מיידי לקלינאית תקשורת ? האם אכן עלולה להיות בעיית שליפה ?
ולגבי הגיית ה-צ'- זו האות היחידה שאינה הוגה ודיבורה מאוד ברור. להמתין או למהר לטפל ?
תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית שליפה
חן לדרר11/03/2010רונית שלום
לגבי בעיית שליפה אני מציעה לך להתייעץ עם הגננת הקבועה, שני ארועים כאלו בוודאי אינם מהווים הוכחה לבעיה, במידה וחשים בבעיה מדי פעם אז שווה בדיקה
לגבי צ' תלוי מה ביתך אומרת במקום אנא כיתבי לי ואוכל לתת המלצה לגבי מועד אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועדכון
רונית11/03/2010תודה עבור תשובתך המהירה.
הגננת הקבועה אומרת שלעיתים ישנה התקעות, לא על בסיס קבוע והיא אינה רואה בעיה המצדיקה התערבות.
במקום צ' היא אומרת ס'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ
חן לדרר11/03/2010החלפה של צ/ס הינה תקינה עד גיל 5. אפשר לחכות חודש-חודשיים אחרי חמש אך אח"כ אם זה לא מסתדר מומלץ להגיע לאבחון וטיפול.
לגבי השליפה אני מניחה שגננת שרואה אותה 5 ימים בשבוע נותנת תשובה יותר משמעותית מאשר גננת שרואה אותה פעם בשבוע, יחד עם זאת אם תגיעו לאבחון לגבי ה-צ' בקשו שישימו לב גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)