בעיית שליפה ? הגיית צ'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שליפה ? הגיית צ'
    רונית
    11/03/2010

ביתי בת 5. מדברת מאוד ברור ושוטף, בעלת אוצר מילים גדול.

אתמול אמרה לי גננת מחליפה (פעם בשבוע בגן) כי לדעתה יש לביתי בעיית שליפה וכי יש לטפל בכך שהיא אינה הוגה צ' באופן מיידי.
    לעניין השליפה ביקשתי דוגמאות:
    1. הגננת שאלה מה עשתה ביום שבת
    2. ביתי הצביעה במפגש
    בשני המקרים תשובתה של ביתי התחילה ב"אני, אני, אני" ממושכים ולאחריהם דיברה באופן שוטף וברור. כלומר לדברי הגננת נתקעה בהתחלה.
    חשוב לי לציין שבבית מעולם לא נתקעת , פטפטנית לא קטנה ובעלת אוצר מילים עשיר.
    האם אכן יש לפנות באופן מיידי לקלינאית תקשורת ? האם אכן עלולה להיות בעיית שליפה ?
    ולגבי הגיית ה-צ'- זו האות היחידה שאינה הוגה ודיבורה מאוד ברור. להמתין או למהר לטפל ?
    תודה רבה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שליפה ? הגיית צ'

הוספת תגובה

• בעית שליפה

חן לדרר
    11/03/2010

רונית שלום
    לגבי בעיית שליפה אני מציעה לך להתייעץ עם הגננת הקבועה, שני ארועים כאלו בוודאי אינם מהווים הוכחה לבעיה, במידה וחשים בבעיה מדי פעם אז שווה בדיקה
    לגבי צ' תלוי מה ביתך אומרת במקום אנא כיתבי לי ואוכל לתת המלצה לגבי מועד אבחון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון

רונית
    11/03/2010

תודה עבור תשובתך המהירה.
    הגננת הקבועה אומרת שלעיתים ישנה התקעות, לא על בסיס קבוע והיא אינה רואה בעיה המצדיקה התערבות.
    במקום צ' היא אומרת ס'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ

חן לדרר
    11/03/2010

החלפה של צ/ס הינה תקינה עד גיל 5. אפשר לחכות חודש-חודשיים אחרי חמש אך אח"כ אם זה לא מסתדר מומלץ להגיע לאבחון וטיפול.
    לגבי השליפה אני מניחה שגננת שרואה אותה 5 ימים בשבוע נותנת תשובה יותר משמעותית מאשר גננת שרואה אותה פעם בשבוע, יחד עם זאת אם תגיעו לאבחון לגבי ה-צ' בקשו שישימו לב גם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו