התפתחות שפתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות שפתית
    תוכית
    02/08/2010

שלום רב,

בני בן שנה ו9 חודשים מבחינה מוטורית הולך מגיל שנה וחודש עכשיו כמעט קופץ פעיל נמרץ מטפס מדלג ,השאלה שלי היא מבחינת השפה

יש לציין שהוא סבל בערך מגיל שנה מדלקות אוזניים חוזרות ומנזלת ונוזלים באוזניים שעדיין יש לו ,יש לו תור לבדיקת שמיעה בקרוב,ממה שאני רואה בבית הוא שומע בסדר.קודם כל מבחינת הוראות מבין הכל ממש הכל לדוגמא לך תביא טישו אחד על הספה...בהתחלה חיפש על הספה הגדולה ואז אמרתי לו על הספה הקטנה מאחורי כסא האוכל עקב אחרי ההוראות שלי בדיוק והביא טישו אחד..

מבין מתחת מעל מאחורי ממש מבין הכל....מבחינת מילים שאומר:אבא,עמה=לאמא,תוכי או תוכיכי,פה,עוו=עוד,קום,בוא,אף פה בט=בטן,מכיר גם את כל חלקי הגוף כולל שיער ואצבעות סיומות כמו פוח=תפוח,פוז=תפוז,גס=אגס,אננה=בננה,איפור=ציפור,אמלה=נמלה,מעלה=למעלה

ועוד סיומות,מחקה את כל החיות גם בדיבור כמו כלב=הבהב ברווז=געגע וגם גורילה מחקה עם הידיים דופק על החזה וצועק אווו,סוס מחקה דיו כמו רכיבה על סוס,סרטן מחקה עם האצבעות צבתות,

מכיר שירי משחק ומבצע אותם כמו עוגה עוגה ידיים למעלה ,על הקיר טיפס עכביש.

אך עדיין לא מחבר 2 מילים וגם לא תמיד אומר משהו שהוא מכיר ומזהה כמו לדוגמא תפוח רק אם שואלים...לעיתים יגיד.

אבל כשרואה ציפור או כלב מילים וחיקויים שהוא מכיר הרבה זמן הוא ישר יגיד לבד איפור או הבהב.

אני יודעת שאסור להשוות אבל הבן של חברה שלי גדול ממנו בחודש וחצי וכבר ממש אומר משפטים.

רציתי לדעת אם זה תקין והאם כדאי לפנות לקלינאי תקשורת לחיזוק או שיפור כבר עכשיו?

המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפתית

הוספת תגובה

• משפטים

חן לדרר
    03/08/2010

משפטים או צרופים של שתי מילים יכולים להופיע בטווח רחב של גילאים ועליך לחכות עד גיל שנתיים לפחות. אם אני מבינה נכון נראה שלבנך לפחות 100 מילים שאומר מיוזמתו כך שהוא בכיוון הנכון למשפטים .
    את מתארת הגייה חלקית של המילם שגם זה (עד מידה מסוימת) אופיני לגיל ובכל זאת חשוב א) לוודא מה מצב השמיעה
    ב) להקפיד לתת דגם ברור , מוגדש וטוב של המילים (הכוונה באופן חיובי לא תיקון) כך שיוכל להתקדם בהגייה

אם תארה בגיל שנתיים שעדיין אין צרופים ו/או שמובנות הדיבור ללא שינוי ואנשים זרים מתקשים להבינו אז מומלץ להגיע לאבחון ק"ת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו