מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין תיאום בין הדיבור לבין החשיבהסאוסן19/11/2007
שלום
אני מכירה בחור בן 24 שסיפר לי שהיו לו בעיות בהגיית מלים עד לכיתה ח', והוא הלך אצל קלינאית תקשורת פעמיים-שלוש, וגילתה שיש לו בעיה מסויימת שהוא מפיק מלים לפני החשיבה, כלומר אין תיאום בין הדיבור לחשיבה מה יגיד, וזה גרם לבעיית גימגום אצלו. כיום הוא מדבר, אך אני שמתי לב שכשהוא מדבר בקול נמוך, השיבור יוצא ברור לגמרי, אבל לצערי שהוא מתרגל לדבר בלחץ ובקול רם, ואז הוא עושה הרבה הפסקות בזמן הדיבור, וכשהוא מתחיל משפט חדש שמתחיל באחת האותיות: מ, ע, א, לוקח לו שנייה עד שמצליח להפיק וממשיך במשפט.
אני הערתי לו המון לדבר בקול נמוך, אבל באותו רגע לא רציתי לפגוע בו בכלל.מה אפשר לעשות במקרה כזה?האם יש פתרון לבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ז'קלין סקרן מנסור19/11/2007סאוסן שלום
את מתארת לנו בהודעתך את הדיבור של בחור שאת מכירה .לפי התאור יתכן ומדובר בגמגום. אם הבחור רואה לנכון לפנות לקבלת ייעוץ והדרכה לגבי דיבורו , הוא יכול לעשות כך ולפנות לקלינאית תקשורת, והיא תוכל להסביר על "מה שאפשר לעשות במקרה" . בינתיים ובקשר אלייך ,הייתי מציעה להימנע מלתת הצעות והנחיות כדי לעזור להגברת השטף, כי לא ברור אם באמת זה עוזר או "פוגע " כפי שדיווחת.
אז תתאזרי בסבלנות ותשמעי אותו עד הסוף,תנסי להתייחס לתוכן השיחה איתו ולא לצורת הדיבור.וכאשר יפנה לקלינאית תקשורת תקבלו הדרכה מפורטת יותר.
מקווה שעזרתי
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת של קלינאית תקשורת
סאוסן20/11/2007שלום לך שוב
אני מאזור המשולש, ואני כמעט בטוחה שהוא לא יסכים לפנות לקלינאי תקשורת מהאזור שלנו, משום שהוא מאוד רגיש. לכן, את יכולה אולי לעזור לי ולהפנות אותי לקלינאי תקשורת המומחה בתחום של בעיות שפה אצל מבוגרים.
עד כמה לפי הידע שלך, זה יכול לעזור לו, בגיל מבוגר כל כך להתגבר על בעיה זו?אני מאוד רוצה לעזור לו עד כמה שאני יכולה (זה הארוס שלי), ובמקרה שבו הוא יסרב לפנות לקלינאית תקשורת, מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו?
אגב, אני סיימתי לימודים לתואר ראשון בחוג לחינוך של תלמידים לק"ש ויש לי כבר ידע בתחום התפתחות השפה ועיכוב שפתי, לכן, אם את יכולה להסביר לי בקצרה על בעיה זו ולא להסוס מלהשתמש במונחים מקצועיים מתחום השפה.
אני מודה לך מראש
סאוסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ז'קלין סקרן מנסור21/11/2007שלום סאוסן
אני מבינה את הצורך שלך לעזור לארוסך. ברצוני להתמקד בשלושה דברים:
1- הפניה לקלינאית תקשורת: בהודעה שלך את כותבת "להפנות אותי" - כלומר את מבקשת ללכת לק. ת כדי לקבל ייעוץ על מקרה שלא איבחנה ולא ראתה. אם ארוסך מעונין בטיפול או הדרכה כלשהי ,יש אפשרות לפנות לקלנאי תקשורת מהאזור שלכם או מכל אזור אחר . כלומר העקרון המנחה כאן "שהוא ורק הוא " יכול לפנות לטיפול בגמגום.כמובן שבמהלך הטיפול ,הסביבה הקרובה מעורבת בתהליך הטיפולי לפי החלטת המטפל והמטופל. יש לציין שגם טיפול בגיל המבוגר יוכל לעזור וזה תלוי בהרבה גורמים (למשל :כמה זמן טופל בעבר ,מידת הענין בטיפול ושינוי...)
2- בקשר להסבר על "הבעיה" :אני הבנתי מהתיאור שמדובר בלחיצות לפני הדיבור . לא נראה כאן שיש עיכוב שפתי או איחור שפתי או קשיי שליפה שנשמעים כמו חוסר שטף-מהתיאור זה נראה מתאים לגמגום . את יכןלה לגלוש באתר של הגמגום הישראלי (ארגון אמב"י) כדי להכיר את הנושא לעומק.
3- סאוסן: אם ארוסך לא מעונין בטיפול ,איך את "תעזרי לו" ? בדיווחך את לא מתייחסת לעמדה של ארוסך לגבי דיבורו, האם הוא נמנע מדיבור בשל כך ? האם ישנן תנועות בגוף בנוסף ללחץ? האם הוא מבקש שיעעזרו לו או שיניחו לו ? בד"כ ההנחיה היא ללכת לפי הדרישות של המטופל כלומר האם הוא אוהב שיגיו לו "תנמיך את הקול " או "תדבר מהר " או לתת לו לסיים בלי התערבות. בד"כ על כל השאלות האלו ניתן לענות במסגרת הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)