בן שנה וארבעה חודשים: אומר רק אה פה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וארבעה חודשים: אומר רק אה פה
    הדי
    01/10/2010

שלום רב,

בני בן שנה וארבעה חודשים : אומר רק את ההברות "אה", "פה" ומרכיב מילה כמו "איפה"? אך לא אומר "מה" או כל הברה אחרת. חשוב לי לציין מס דברים: 1.שמבין כאשר אני אומרת לו איך עושה חתול? עונה באוו אוו. 2. בני בעל גמישות יתר והיפוטניות. 3. קיים מעט קושי באוכל.

שאלתי : האם יש סיבה לדאגה ולמי לפנות?

האם יש תרגלים מסויימים שאני יכולה לעשות עמו?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איחור בהפקת צלילים

ענת תבור
    02/10/2010

הדי שלום,
    פעוטות בגיל של בנך, גם אם עדיין לא מפיקים מילים ראשונות, הם כן אמורים להתנסות במגוון הפקות של צלילים והברות (מלמול מגוון).
    יכול בהחלט להיות קשר בין הקשיים הנוספים שקיימים אצל בנך ומיעוט הצלילים שמפיק.
    אני ממליצה לך:
    א. לבצע בדיקת שמיעה.
    ב. לפנות לאבחון והדרכה אצל קלינאי/ת תקשורת בכדי לעודד הפקות צלילים שונות, אפילו בגיל זה.

נסי בינתיים לחשוף אותו לצלילים שונים (להשמיע ולהראות לו את השפתיים שלך), מודגשים - במשמעויות שונות, כמו "טו-טו" לרכבת, קולות חיות שונות, "בום" כשנופל מגדל, "אן אן" לאוטו וכד'.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וארבעה חודשים: אומר רק אה פה - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    05/10/2010

הדי שלום
    לפי התיאור לעיל (איחור בהפקה , היפוטוניה וקושי באכילה ) הייתי מציעה שתעשו את האבחון של קלינאית תקשורת דרך מרכז להתפתחות הילד שלוקח בחשבון את כל המאפיינים הנ"ל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו