מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית דיבור לילדה בת 4ירדן10/11/2010
שלום
בתי בת ה 4 מתקשה בהגיית מיליים. בגיל שנתיים היא עברה ניתוח להסרת פוליפ שישב על עצב השמיעה.
היינו בטיפול אצל קלינאית תקשורת שטענה כי הילדה אינה מוכנה נפשית לטיפול ושיש להמתין שהיא תכיר בצורך. היות וביתי בת 4 אני מניחה שזה לא יקרה בשנה הקרובה.
האם ישנם תרגילים שכדאי לי לעשות איתה בבית בזמן ההמתנה לקלינאית אחרת?
האם זה בסדר להעיר לה כאשר היא איננה הוגה נכון את המילים?
בתודה מראש
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית דיבור לילדה בת 4 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור10/11/2010שלום
את מתארת המלצה של קלינ אית " לא לטפל" בתקופה זו , אז כדאי להמתין ולא לעשות תרגול ללא הנחיות מתאימות. אם בכל זאת אתם חושבים שהיא כן תשתף פעולה איתכם , אז כדאי לפנות לקלינאית ולבקש ממנה הדרכה על תרגול בבית.
באופן כללי אנו לא מיעצים להורים להעיר לילדים על הדבור שלהם , מה שכן אנו ממליצים לדבר נכון ולהגות את המילה בצורה שהילד שומע אותה בצורה ברורה ללא בקשה ממנו לתיקון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה בת 4
ירדן14/11/2010קודם כל תודה על התגובה המהירה
שנית אכן תיארתי מצב בו הקלינאית לא רצתה להמשיך טיפול אך לדעתי חוסר שיתןף הפעולה היה עם הקלינאית עצמה כי בבית ביתי ממש שמחה כשאנחנו חוזרות על מילים.
שאלתי כעת היא האם קיימת הדרכה להורים שאינה מחייבת טיפול לילד? אני אסביר כרגע לביתי חשש מטיפול אצל קלינאית (נשארה לה טראומה קלה) לכן אני ובעלי נשמח ללכת להדרכות ולעבוד איתה בבית אם קיים דבר כזה
בתודה מראש
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה בת 4 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור14/11/2010שלום
להורים של ירדן
מומלץ לקבוע את גישת הטיפול המתאימה לילד בהסכמה בין ההורים והקלינאית ,היא תראה לכם את החיובי והשלילי בכל שיטה ותבחרו ביחד מה מתאים . כדאי לחזור לקלינאית שהיא כבר מכירה את הקשיים בדבור של בתכם כדי להעלות את האופציה שלכם ולקבל ממנה הדרכה אם זה מתאים .
זה נראה עדיף מאשר ללכת לקלינאית שאינה מכירה את הילדה , ותצטרך להעביר לה אבחון וכפי שתיארת למעלה - הילדה אינה מוכנה לדבר כזה בתקופה זו ...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי אומרת במקום האות ג' דימל
rivka26/11/2010שלום לכולם!
יש לי ילדה בת 4 וחצי שלא מבטא את האות ג' וק',
במקום גימל היא אומרת דימל, ובמקום ק' היא אומרת טוף
השאלה שלי, האם זה חולף לבד עם הזמן, או רק טיפול יכל לעזור..
אם כן, למי אני אמורה לפנות? לעיסוק ודיבור?
אשמח לתשובה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי אומרת במקום האות ג' דימל - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/11/2010שלום רבקה
ביתך בגיל שמתאים לטיפול של /ק/
תבקשי הפניה לאבחון של קלינאית תקשורת דרך הקופת חולים של הילדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי לא מבטא את האותיות ג' וק'
rivka26/11/2010שלום
ביתי בת 4וחצי והיא לא מבטא את האותיות ג' וק' ובמקום האות ג היא אומרת דימל ובמקום ק' היא אומרת טוף
אני רוצה לדעת בבקשה, אם זה חולף עם הזמן, או שהיא צריכה טיפול, ומה ומי מטפל למי אני אמורה ליפנות?
אשמח לתשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)