מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בתי לא מדברת ולא משחקת עם אחרים..
אורית03/01/2011בתי בת ה שנה 10 חודשים לא מדברת כמעט חוצ מהמילה אבא . בעבר לפני כ10 חודשים היא אמרה כמה מילים כמו אור, אף, אבא ,כדור והיום גם את זה היא לא אומרת. היא ילדה מאוד רגישה זקוקה לחום ואהבה וגם רגישה למגע כלומר לא תמיד נותנת להתקרב אליה. מתנגדת בכל תוקף לגזיזת ציפורניים ושיער. מתנגדת לכובע וסיכות. כמו כן בגן היא משחקת לבד וכאשר הגננת מכנסת את כל הילדים לריכוז גם אז היא מתנגדת ולפעמים צריך לקחת אותה בכוח ולבסוף היא מצליחה לחמוק והולכת לשחק לבד. אני מודאגת לגביה האם אנו צריכים לקחת אותה למכון להתפתחות הילד ואם כן אילו עוד בדיקות כדאי לעשות לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי לא מדברת ולא משחקת עם אחרים.. - תגובה
ענת תבור03/01/2011אורית שלום,
אני ממליצה בחום לפנות לאבחון בהתפתחות הילד - שם יוכלו לבחון את התחומים השונים בהם מגלה ביתך קשיים - ריפוי בעיסוק בשל בעיות התחושה, קלינאית תקשורת - בשל האיחור השפתי, התקשורתי והחברתי, וכמובן - רופא לבירור הכללי.
במידה ויש תור המתנה ארוך, ניתן לשקול בינתיים פנייה לאבחון פרטי בתחומים אלו.
בינתיים מומלץ לבצע בדיקת שמיעה. תפני לרופא המשפחה שיכוון אותך לאן לפנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים לא מדברנטלי27/11/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים מדבר ממש מעט מילים וגם הם לא מילים שלמות אלא רק סיומות למשל במקום בננה אומר ננה במקום אור אומר או ועוד.. לא אמר עוד צרוף מילים לא נראה שהוא קרוב לזה כלל.
עד לא מזמן גם את זה לא היה, חששנו מבעיות שמיעה לכן ערכנו לו פעמיים בדיקות שמיעה מקיפות שיצאו תקינות.
בספטמבר הוא נכנס לגן וחשבנו שתהיה איזשהי קפיצה בהתפתחות השפה אך לא הייתה.
אציין שהוא ילד רגיש במיוחד, לא מתחבר לילדים בגן, זקוק להמון חום אהבה ותשומת לב מכל הסובבים אותו, קשור הרבה למשפחה הקרובה שלו.
שאלתי את הגננת לגבי התפתחות השפה והיא אמרה שהיאמכירה ילדים שלא דיברועד גיל 3 ופתאום הדביקו פערים וכן שלפני גיל 3 לא עושים איבחון . האם זה נכון?
לא מרגיש לי נכון לחכות, בבקשה, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים לא מדבר - תגובה
ענת תבור27/11/2010נטלי שלום,
זה נכון שיש ילדים שלא מדברים עד גיל 3 ש' ואח"כ מפתחים שפה תקינה - אך יש גם שלא. בנך כעת נמצא באיחור מבחינת התפתחות השפה ולכן שווה לבדוק זאת. כיום התפיסה היא דווקא התערבות מוקדמת בכדי לא ליצור פערים גדולים בהמשך ותסכולים נלווים. בגיל זה יש לך אפשרות לפנות לאבחון דרך המכון להתפתחות הילד או לפנות לאבחון אצל קלינאי/ת תקשורת באופן פרטי. במעמד זה תוכלי לקבל יעוץ/הדרכה ובמידת הצורך - גם טיפול. היתרון במכון להתפתחות הילד הוא ששם יש מפגש עם אנשי צוות נוספים שיכולים לתת חוו"ד על תחומי התפתחות שונים ולכוון אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נטלי28/11/2010תודה על תשובתך,
בהמשך לכך, האם יש צורך לפנות תחילה לרופאת הילדים ושהיא תפנה לגורם מוסמך או שכדאי ואפשר ללכת למכון פרטי?
אם כן אז יש לך המלצות לאן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ענת תבור28/11/2010תמיד כדאי להתייעץ תחילה עם רופאת הילדים, שמכירה טוב את הילד. אך את יכולה לפנות ישירות גם למכון להתפ' הילד באיזור מגורייך, או לקלינאי/ת או מכון פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..מבולבלת..
נטלי05/12/2010שלום רב,
שמעתי לעצתך ואכן לקחתי את בני לרופאה שלו כדי להתייעץ איתה וכן לקבל הפנייה לקלינאי תקשורת/התפתחות הילד,אבל התגובה שקיבלתי ממנה הייתה שונה מזו שקיבלתי כאן.
היא טוענת שהילד קטן מדי וזה בסדר גמור שהוא לא מדבר ולא מצרף כלל מילה למילה, אפילו נתנה לי דוגמא על הילדים שלה שהחלו לדבר יחסית מאוחר. היא פשוט אמרה לי לא להילחץ והדיבור יגיע.
מה לעשות??
המון תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..מבולבלת.. - תגובה
ענת תבור05/12/2010אני חושבת שאינטואיציה של אמא ותחושותיה היא החשובה פה. תעשי מה שאת מרגישה, מכיוון שאין אחידות דעים וזה לא מדע מדוייק.
תוכלי לפנות עכשיו ותוכלי גם לחכות כמה חודשים ובמידה ולא תראי התקדמות משמעותית - תפני אז. חשוב שתיזכרי שאין גיל שהוא "מוקדם מידי".
הכי חשוב זה לשים לב להתמודדות של בנך עם מצבים תקשורתיים שונים. לשים לב שמצליח להביע את רצונותיו ולא מתוסכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי08/12/2010אני מאוד מודה לך
עזרת לי מאוד
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנטלי
קרן19/12/2010נטלי שלום
שמי קרן - מנסיון עם הבן שלי אני כן מציעה לך לגשת לאבחון אצל קלינאית תקשורת
וגם לאבחון בהתפתחות הילד ולא לחכות.
מנסיון שלי בני בן השנתיים ןשמונה לא מדבר ובקושי אומר הברות וגם זה לא בצורה רציפה אנחנו בטיפולים אצל קלינאית ובמקביל הוא גם עבר אבחון אצל פסיכולוגית
ששייכת להתפתחות הילד
בנוסף כדאי לך גם ללכת לבדיקת שמיעה במכון טוב ומוכר ולשים לב לקשר של הילד עם הסביבה - זאת אומרת שיש יצירת קשר רציפה והבנת הוראות שמתאימות לגילו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)