מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגוםדנה29/11/2010
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים ועשרה חודשים. לפני כ- 3 חודשים החל בגמגום , "להתקע" במילים ובהבהרות מסויימות . היו עליות / ירידות . התחלנו טיפול אצל קלניאית תקשורת כ- 5 טיפולים שלמעה בטיפולים אלו היתה משחקת איתו ואני הייתי צופה מהצד. לאחר כ- 5 טיפולים אמרה שלדעתה אין טעם להמשיך מאחר ויש שיפור. גם אני סברתי כך. אולם, כיום אנו במגמת התדרדרות .
לפי מיטב הבנתי אמרו לי שבגילאים אלו מדובר על תופעה חולפת.
כמו כן, לא הבנתי כ"כ את מהות הטיפול.
האם יש טעם לנסות להתחיל מחדש?
האם יש קשר לעובדה שיכול להיות שהוא חושב יותר מהר מאשר הוא מדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
חן לדרר29/11/2010האם אובחן כגמגום או חוסר שטף התפתחותי?
בעקרון התופעה הינה גלית כך שפעמים רבות יש תקופות טובות ותקופות של החמרה . בהרבה מקרים התופעה חולפת אך לא בכולם ומאחר ואיננו יודעים להפריד למי זה יעבור ולמי התופעה תחמיר אנו מטפלים בדרך כלל.הסכנה בבעיות שטף הינה החמרה משמעותית והפיכה לבעיה כרונית. ולכן מאחר ואת מתארת החמרה מומלץ לפנות שוב לקלינאית שטיפלה בכם אז ולחשוב איתה מה ההמשך
לגבי אופן הטיפול עדיף לשאול את הקלינאית שלכם שבוודאי תשמח ותוכל להסביר לך לעומק. בכללי בגילאים האלו כל העבודה נעשית דרך משחק , חלק מהטיפולים מתבססים על עבודה בעיקר דרך ההורים ואחרים על עבודה עם הילד. בשיחה עם הקלינאית המטפלת תוכלו לשמוע מה האפשרויות המתאימות למצב ולהחליט מה מתאים לכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום
דנה29/11/2010השאלה שלי היא מה היא משיגה המעובדה שהיא משחקת איתו?
איך זה אמור לאבחן את הילד / או לשפר את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום - תגובה
חן לדרר29/11/2010המשחק זה רק האמצעי , בתוך המשחק משלבים טכניקות שונות כגון דגם של דיבור איטי ונינוח, תורות וכדומה. מאחר ויש שיטות שונות, דגשים שונים בטיפול בהתאם לילד והבדלים נוספים צריך לשאול את הקלינאית המטפלת את השאלה ואז היא תסביר בדיוק מה עומד מאחורי המשחק. פעמים רבות חלק מהמטרה הינה גם הדגמה להורים על דרך פעילות טובה לבית ובהחלט הדרכת הורים הינה חלק חשוב מטיפול בבעיות שטף לכן שאלותיכם למטפלת חשובות מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)