מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
המשך
רוני02/12/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שנתיים וחודשיים לא מדבררוני01/12/2010
שלום רב,
יש לי בן בן שנתיים וחודשיים שעדיין לא מדבר ואומר מילים בודדות כמו ננה (בננה),או (אור),אמא,אבא אביב,מים,חנה (פונה לגננת) ,בוא,די,מה זה?,למה?לא,תות,דני, סיפו (סיפור)ועוד כמה מילים.אני יודעת שהוא כן שומע מכיוון שהוא מבין כל מה שאני מבקשת ממנו בוא,תביא תפתח,לחדר ועוד.
שאני שואלת אותו איך עושה כל חיה הוא עונה לי בקולות לדוג' איך נובח כלב הוא עונה הבהב ,חתול מיאו אריה בערך לכל חיה שאני שואלת הוא עונה בקול שהיא עושה.
אני גם יודעת שהוא יודע לשייך חיה למזון שלה בגלל שהוא עושה זאת ע"י פאזלים וגם משייך כל חיה לבית שלה .
אני גם רוצה לציין שהיה פעוט היה מתקדם מאוד התחיל לזחול בגיל 4.5 חודשים התיישב לבד בגיל חצי שנה נעמד בגיל 11 חודשים,והתחיל ללכת בגיל שנה.חוץ מהדיבור אף פעם לא היו לא בעיות בהתפתחות.האם עלי לדאוג וללכת לקלינאי תקשורת.
אני גם רוצה לציין שאני התחלתי לדבר בגיל 2 וגם שלושת אחיותי ובעלי בגיל 2.7
אשמח אם תעני לי
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן שנתיים וחודשיים לא מדבר - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור01/12/2010שלום רוני
האם בנך מצרף מילה ליד מילה ? למשל /אבא-מים/ כאשר מתכוון לכמה דברים :אבא תביא מים או אבא שותה מים וכו...
לפי כמות המילים שציינת זה מעט נמוך לגיל ., בנוסף היינו מצפים להתחלה של צרופים .
מאוד חשוב שיעבור בדיקת משיעה במכון אודיולוגי ולא להסתפק ברושם שלנו . בנוסף חשוב לבדוק שההבנה של השפה והמשחק מתאימים לגיל . .
בשנים אחרונות אנו נוטים לבצע בדיקה כמה שיותר מוקדם ואז להמליץ על מה שמתאים לילד ומשפחתו כלומר לא חייבים להמליץ על טיפול , לעיתים מספיק לבדוק ולהשאירו במעקב ולתת לכם הדרכה מה לעשות . אם יהיה צורך בטיפול בכל זאת , ימליצו לכם.
בדיקה כזו בד"כ נעשית במרכז להתפתחות הילד
כמו כן יש חשיבות לתורשה , ותכלי לתת לו עוד זמן עד גיל שנתיים וחצי ואז לפנות , במידה ולא רואים שיפור (עליה במספר המילים הכללי , והארכת המבע/משפט)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנתיים וחודשיים לא מדבר המשך
רוני01/12/2010לשאלתך הוא מחבר מילים כמו אבא אביב מים (לבעלי קוראים אביב,או אבא אביב בוא,
אמא בוא,אמא מים,אמא אור.
ובדיקת שמיעה צריכה להיעשות במרכז להתפתחות הילד או בטיפת חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנתיים וחודשיים לא מדבר המשך - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור02/12/2010שלום רוני
זה כבר נשמע אחרת : הוא מצרף כמה מילים יחד ולפחות שתי מילים .
כדי להוסיף עוד מילים לאוצר המילים יש לעבוד דרך חשיפה לצילים יומיומיות ,ולחזור על המילים במשפטים קצרים : תביא את הנעליים - הנה נעליים - ולהדגיש כדי שיוכל לחזור באופן ספונטני - גם אטם הוא חוזר על חלק מהמילה או מתחיל להשתמש בחלק - זה כבר טוב.
בקשר לבדיקת שמיעה - מבצעים במכון אודיולוגי
בדיקה התפתחותית בהתפתחות הילד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני02/12/2010קודם כל תודה רבה
ודבר נוסף כתבתי בהודעה הקודמת טעות רצינית
אני התחלתי לדבר בגיל 3 וגם שתי אחיותי התחילו לדבר רק בגיל 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני02/12/2010איך קובעים תור למכון אידיולוגי האם זה דרך הקופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ענת תבור02/12/2010מקבלים הפנייה מרופא ילדים או א.א.ג. ויחד עם טופס 17 מקופ"ח פונים לאחד מהמכונים שבהסדר עם הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני01/12/2010והמשחקים שהוא משחק לוטו חיות ועוד הם לגילאי 2-4 אז הם אכן לגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני01/12/2010הוא גם אומר עיניים,אף ,פה,ידיים רגליים,פיפי,פופי (פופיק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)