מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בהתפתחות בשפהרוית17/02/2011
שלום,
ילדי בן שנתיים ו5 חודשים,יודע להגיד 70 מילים עדיין לא בצירופים כלומר,אומר רק אבא בוא,אבא מים,אבא דני,אבא אביב (זהו שמו) אבא עבודה אמא בואי,אמא מים אבל לא יותר מורכב מזה.אני רוצה לציין שאני התחלתי לדבר בגיל שנתיים ו7 חודשים וכך גן בעלי.אינני חושבת שיש לו ביית שמיעה מכיוון שהוא שומע אותי לוחשת לו מילים כמו כפית או כוסית ומבדיל בינהן,קוף או כוס בלחישה ומביא לי את מה שאני מבקשת (אני גם מסתירה את הפה),הוא שומע שמכונית מגיעה לחניה גם כשהוא בחדר ורץ לדלת ויודע לעשות קולות של כל החיות לכן אינני חושבת שיש לו בעיות שמיעה (וגם עשו לו בדיקה בטיפת חלב ויצא תקין.)מה עלי לעשות?,למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רוית17/02/2011רציתי להוסיף שהוא מבין את כל הפעולות שאומרים לו,מבצע הכל גם שאני אומרת לו תביא את המכנסיים האדומים מהארון ואת החולצה הלבנה מהמגירה.
בנוסף הוא מאוד חברותי ופעיל בגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ענת תבור18/02/2011מכיוון שהתפתחות שפה פעמים רבות גנטית ושניכם כהורים התחלתם לדבר מאוחר, סביר להניח כי זה גם מה שיקרה לבינכם.
כאשר ההבנה והתפקוד התקשורתי טובים ומתאימים לגיל, אפשר לחכות עוד מספר חודשים ולראות אם יסגור את הפער.
חשוב לשים לב שיש התקדמות ושאכן מגדיל את אוצר המילים ההבעתי ואת מספר הצירופים.
במהלך ההתנהלות איתו, הקפידו לחזק את דבריו עם מעט הרחבה כדי לתת לו דגם דיבור מתאים - מספיק קצר, כדי שיהיה מסוגל לחזור אחריו ומספיק ארוך כדי ינסה לעורר התקדמות. למשל, אם אומר "אבא אוטו", לענות: "נכון, אבא נוסע באוטו" או "כן, זה האוטו של אבא" - על-פי התוכן שאליו התכוון וכד'. במידה ותרצי להיות בטוחה ששמיעתו תקינה לגמרי, תוכלי לפנות אל רופא המשפחה ולקבל הפנייה למכון שמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רוית18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)