עיכוב בהתפתחות שפתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בהתפתחות שפתית
    לי-את
    27/02/2011

שלום,

ביתי בת שנה ותשעה חודשים (ילדה שניה בבית). אוצר המילים שלה כולל: אבא, אמא, במבה ו"את זה". מילים אלו נאמרו על ידה גם בגיל שנה, ולמעשה לא חל גידול באוצר המילים במשך תשעה חודשים.
    הילדה מתקשרת נהדר באמצעים חלופיים (הרבה שימוש בידים), היא תקשורתית, חברותית, הולכת לגן ילדים, מזמזמת שירים. באופן גס - אני יכולה לומר כי היא מבינה כל מה שנאמר לה וכל מה שנאמר בבית באופן כללי.
    אין לי ספק כי השמיעה שלה תקינה, היות שהיא מגיבה לסביבה, מגיבה למוסיקה, לרעשים וכיוצ"ב.
    מבחינה קוגניטיבית - הילדה מאוד מפותחת, רמת ההבנה שלה גבוהה מאוד, יכולת הריכוז, אוצר המילים (שהיא מבינה), זיהוי צבעים, צורות - כל אלו הרבה מעבר לנורמטיבי אצל ילדים בגילה.
    יש לי הרגשה כי הילדה בוחרת שלא לדבר באופן מודע, אך כמובן שאני לא יכולה להוכיח זאת. פעמים באירועי בכי היא אמרה מילים באופן ברור ומלא כגון "תות" ו"כן". היא לא המשיכה לומר מילים אלו - לאחר אותם מקרים.

האם אני צריכה לפנות לקלינאית תקשורת או שמא עלי להמשיך להמתין?
    תודה,
    לי-את

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהתפתחות שפתית

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות שפתית - תגובה

חן לדרר
    27/02/2011

בגיל הזה אנו מצפים להתקדמות משמעותית באוצר המילים ההבעתי.
    בהחלט משמעותי שהבנה ותקשורת טובים .
    באופן כללי ילדים בגיל זה אינם עושים בחירות מודעות לא לדבר אך בחלק מהמקרים קשיים בהבעה יכולים לגרום לכך
    מאחר ואת מתארת פער גדול בין יכולות ההבנה להבעה והתקדמות מעטה בתחום זה מומלץ לעשות לביתך אבחון קלינאית תקשורת
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבינה

יהודית
    27/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו