מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור אצל ילד בן שנה ועשרה חודשיםקרן06/03/2011
שלום,
בני בן שנה ועשרה חודשים. יש לו אחות גדולה בת שלוש וארבע ח'.
מבין כל דבר שמדברים איתו. ישנם מקרים שאני ובעלי אומרים משהו ביניינו, לדוגמא: "מה נכין לאכול?" והוא מייד אומר: "פסטה" או "אולי נרד לפארק?" והוא מייד לוקח את האופניים שלו לדלת ועוד הרבה דוגמאות נוספות.
כל דבר שהוא נשאל/ נדרש הוא מייד מבצע. יש לו אוצר מילים בסיסי שאותו הוא מבטא יפה, לדוגמא: אבא, אמא, פארק, מים, דג, סוס, כלב: "הב הב", ברווז: "גע גע" תיש, יונה, "ישן", "שמש" "סיר" (סיר אוכל) שמות של ילדים מהגן וכו'.
אך את רוב הדברים הוא אומר את הסיומות של המילה לדוגמא: "אופנים" "ניים", "כרית"="רית" מכונית = "נית" חתולה: "תולה" ציפור = "פור" שמיכה: "כה", סירה= "רה", משפך :"פך", מסננת: "ננת"
בצירופי מילים, הוא אומר: "לא יפה אמא" = "או יפה אמא"/ אבא וכו, "אמא קח", "מעלית בואי", תביאי לי: ,הביאי לי", לא רוצה: "או רוצה".
כששואלים אותו את שמו יודע להגיד את שמו ואת שם המשפחה, יודע לבצע את השייכות :"שלי" "אני".
בטיפת חלב אמרו לי שזה לא מספיק לגילו, ושהוא צריך להצליח לדבר משפטים עם לפחות שני מילים. שלחו אותי לבדיקת שמיעה ויעוץ אצל קלינאית תקשורת.
לדעתי, הילד בסדר גמור, יחד עם זאת מהרגע שאמרו לי את זה אני אבדתי את הבטחון שלי לגביו. אשמח לדעת האם נשמע שהתפתחות השפה מתאימה לגילו, ואם לא - מה ההמלצה.
בברכה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור אצל ילד בן שנה ועשרה חודשים - תגובה
ענת תבור06/03/2011אני מסכימה איתך ששפתו כעת מתאימה לגילו ואין צורך בבירור מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






