בת שנתיים ו3 חוד לא מדברת ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את מדהימה תודה רבה

אורלי
    30/03/2011

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו3 חוד לא מדברת ברור
    אורלי
    24/03/2011

בתי המקסימה בת שנתיים ו-3 חודשים מבינה הכללל אפילו מה שאנחנו לא רוצים שתבין, חכמה ומפותחת מאוד. מדברת משפטים שלמים של ארבע מילים ויותר ואפילו מכניסה לדו שיח משפטים שלמים שנאמרו לידה בזמן אחר. הבעיה היא שהיא לא תמיד מדברת ברור ולא אומרת את האותיות צ' ש' ר'(שאותה מבטאה במבטא אמריקאי)לדוגמא: אני אוקה לינון(אני רוצה לישון) בה(שב) פהה(חם) קוקוקד(שוקולד) מיכה(שמיכה) אקקת(רכבת). מננה(בננה) אפואח(תפוח) כיכה(כיסא) תתול(חתול) ככב(כלב) הקטע המוזר שאת המילה מוצץ היא אומרת וכן משתמשת באות צ'(זו המילה היחידה בה היא מבטאה נכון את האות צ') ואת האות ל' היא הוגה נכון במילה לא.
    מי שלא נמצא איתה הרבה כמעט ולא מבין אותה זה נשמע כאילו היא רוצה לדבר מהר ולכן משמיטה חלקי מילה. אני מודאגת מאחר ואני רואה מסביבה ילדים בני אותו גיל שמדברים הרבה יותר ברור. יש לציין שכן יש התפתחות יומיומית בהגייה אבל אני עדיין מודאגת. האם יש מקום לפנות לקלינאית תקשורת בנושא?
    בנוסף בניגוד לשאר ילדי הגן לדוגמא, היא לא שרה שירים אני שרה איתה המון ואם היא כן משתפת פעולה היא שרה שתיים-שלוש מילים ועוד אא אא אא מהשיר ומפסיקה. היא מכירה המון שירים ותהיתי האם נתקלת במקרה כזה? שוב ההשוואה נעשית מול ילדים בטווח גיל דומה לשלה ואף קטן יותר. ואני חוששת שזה חלק מבעיית ההגייה שלה, אם קיימת...
    אשמח לשמוע את חוות דעתך

תודה מראש- אורלי.
    שכחתי לציין שאת האות ח' היא לא אומרת. היא יודעת לעשות חחחח כשמבקשים ממנה אבל לא ללב במילה לדוגמא טול במקום חול או טום במקום חום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו3 חוד - תגובה

ענת תבור
    25/03/2011

אורלי שלום,
    מערכת הצלילים מתפתחת אצל ילדים בהדרגה - נוכל לראות שעם הזמן יש עליה גם במספר הצלילים הקיימים בדיבור של הילד וגם באורך ומורכבות המילה.
    מבחינת הצלילים - ישנם צלילים שנרכשים (בממוצע) מאוחר יותר מצלילים אחרים, כמו ח, ל, ר, ושורקות. מבחינת הגיל של ביתך - חוסר שימוש בהם עדיין תקין לגילה. זה שיש מילים שהיא כן אומרת צלילים אלו - זה מראה שמתחיל איזשהו תהליך רכישה שלהם עד לשימוש מלא בדיבור הספונטני.
    מכיוון שאת רואה שיפור עם הזמן, הייתי ממליצה לך לחכות 3-4 חוד' ולראות איך היא מתקדמת. בינתיים כדאי לעשות שני דברים:
    א. לבצע בדיקת שמיעה. הרבה פעמים רואים קשר בין ירידת שמיעה ושיבושי דיבור - וכדאי לוודא שהשמיעה תקינה.
    ב. לא לתקן את דבריה, אך לחזור (בהקשר מתאים) על המילים בצורה הנכונה והמלאה של המילים המשובשות. ילדים לומדים מחשיפה לסביבתם, וההפנמה של השליטה במערכת הצלילים יכולה לקחת זמן.
    במידה ואת רואה שחוסר המובנות מתסכל אותה, כדאי לפנות לאבחון ויעוץ של קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

אורלי
    27/03/2011

תודה על התגובה המהירה פניתי לבקש הפנייה מרופא הילדים לבדיקת שמיעה וקלינאית תקשורת אך נתקלתי בתגובה לא נוחה מצד הרופא שטען שלא לוקחים ילדה לקלינאית תקשורת בגלל שנראה להורים שהיא לא מדברת בצורה תקינה. הוא נתן הפנייה לבדיקת שמיעה אך התגובה שלו לא מצאה חן בעיניי
    האם יש אפשרות להפגש עםק לינאית תקשורת מחוץ לקופת החולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה - תגובה

ענת תבור
    28/03/2011

יש הבדל בין גישות שונות - לא בהכרח מה שחושב רופא משפחה חושבת גם קלינאית תקשורת בקופ"ח. בכל מקרה, יש באפשרותך שתי אפשרויות - פנייה להתפתחות הילד ושם לעבור אבחון ויעוץ עם קלינאי/ת תקשורת ו/או רופא התפתחותי, או לפנות לקלינאי/ת תקשורת או למכון לדיבור באופן פרטי. בכל מקרה, מגיל 3 - יש אפשרות להשתתפות של קופ"ח במימון גם אם לא הגעת דרך התפתחות הילד.
    אני באופן אישי חושבת שההורים הם הגורם העיקרי שמפנה ילדים לאבחון. מקסימום באבחון המקצועי יגידו לך שאין צורך בטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו