מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור תינוקיליאת26/03/2011
בני בן 3 ו-8 חודשים מדבר שוטף בבית אך יש לו בעיות בהיגוי מבין הכל ושמח בבית אך הדיבור עדיין תינוקי . בגן לא מדבר הרבה ולא יוצר הרבה קשר בדיבור כמו כן בפנ י זרים לא מדבר באופן מכוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור תינוקי - תגובה
חן לדרר27/03/2011ליאת שלום,
לא ברור לי למה את מתכונת בדיבור תינוקי?
במידה ומדובר בשיבושי היגוי זה תלוי בסוג השיבושים. ישנם שיבושי שעדיין תקינים לגיל זה.
צייני באילו שיבושים מדובר ואוכל להמליץ האם כבר לפנות לאבחון קלינאית תקשורת או להתין
בכל מקרה כאשר יש בעיו דיבור מומלץ:
א. לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא שזה לא חק מהבעיה
ב. לא להתייחס לשיבושי הדיבור אלא לתוכן וכך למנוע את ההמנעות שאת מתארת
ג. לתת דגם טוב - כאשר ילך מדבר משובש להשתמש במילה נכון בהקשר חיובי. למשל אומר 'אני רוצה קוקולד' אז לענות 'אני אתן לך שוקולד'. העקר זה שלא יהיה רושם של ביקורת או תיקון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה
ליאת05/04/2011ראשית אני מודה על תגובתך. הכוונה כשהוא רוצה הוא מדבר יפה ולעיתים מדבר בצורה תינוקית נראה כי מכוונת. אולם הדבר שרציתי יותר התייחסות אליו הוא העניין שבגן הוא לא מרבה לדבר פשוט באופן מכוון לא מדבר למרות שבבית מדבר גם הדבר דומה כשרואה מישהו זר אז נמנע מלדבר . יחד עם זאת בפני קרובים מדבר באופן חופשי אני לא יודעת כיצד לגרום לו להיפתח ולהרגיש בנוח עם הדיבור שלו. אציין שאני הרבה פעמים מדברת איתו על זה השאלה עם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה - תגובה
חן לדרר06/04/2011הרבה מהדברים שאת מתארת יכולים להיות על רגע של בטחון עצמי ולכן כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים (במידה ואתם בגן עירייה יתכן שיש פסיכולוגית מטעם השפ"ח). במידה ויש גם שבושי היגוי כדאי להגיע לאבחון קלינאית תשורת על מנת לוודא האם צריך טיפול בדיבור עצמו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)