שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רני
    25/12/2007

שלום,

בני מדבר רוב הזמן דיבור לא ברור הנובע הרבה פעמים מחיבור המילים במשפט ואי הגייה של האותיות ש, ל, ר, צ, ז ולפעמים גם אותיות אחרות. יש לו אוצר מילים אדיר והבנה נהדרת הוא שר שירים, מדקלם סיפורים ואפילו פרקים שלמים של תוכניות טלויזיה.

הוא היה בבדיקת שמיעה במכון שמיעה ונמצא תקין כמו כן היה באבחון אצל קלינאית תקשורת שאמרה שהדיבור תקין לגילו. אבל הגננת אמרה לי שבחיים היא לא שמעה ילד שמדבר ככה (במילים האלו) ושחצי מהדברים שהוא אומר היא לא מבינה. כמו כן, לי נראה שהוא מאוד מתאמץ על מנת להוציא את המילים נכון. רוב הזמן הוא צרוד, ויש לו איזהשהו וריד בצוואר שמאוד בולט בזמן שהוא מדבר.

יש לי תחושה שאולי זה קשור לנשימה, היות והוא מדבר מאוד מהר, אולי הוא לא נושם בזמן שהוא מדבר. מה עליי לעשות? האם יש מקום לדאגה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיבור לא ברור

חן לדרר
    26/12/2007

בן כמה בנך?
    לרוב אם יש בעית נשימה היא תורגש גם בדיבור. מתיאורך יש סגנון דיבור מאומץ, בקרב ילדים צעירים עיקר הטיפול בנושא זה הוא הדרכת ההורים בנושא הדיבור כך שיתנו דגם טוב. מומלץ כאשר אתם מדברים עם בנכם שתקפידו לדבר בקול שקט ורגוע ובקצב איטי מאוד. אנחנו מאוד מושפעים מסגנון הדיבור של השותף לשיחה וכך אפשר להביא לשיפור מבלי לדרוש ממנו לשנות באופן מודע. בגילאים הצעירים (ושוב זה תלוי בגילו של בנך) אנחנו לא מבקשים ממנו לשנות את דיבורו כי זה רק יכול לתסכל.
    אשמח לתת המלצות נוספות כשאדע את גילו.
    מתי אובחנתם ע"י קלינאית תקשורת? האם המליצה על ביקורת בהמשך? באיזה גיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו