בן שנתיים ועשרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ועשרה
    לירון
    01/05/2011

שלום,
    בן שנתיים ו - 10
    ילד תקשורתי, סקרן, חברותי ומתפתח כמצופה לגילו.
    מגיל צעיר היה עיכוב קל בהתפתחות הדיבור שלו, למעשה החל ממש לדבר משפטים מלאים רק לפני מספר חודשים. כשהיה תינוק לא מלמל ג'יבריש פסח לגמרי על השלב הזה.....
    אך לאחרונה ישנה התקדמות מאוד יפה, מדבר משפטים מלאים עם הטיות - "את רוצה לשחק איתי? , אני עייף וכו' . מדבר שוטף ויפה.
    כמובן שיש עוד מעט שיבושי הגייה אך נראה לי שזה נורמאלי , תתקני אותי אם אני טועה כמו - אני מקלק ( במקום מלקק) או להדליק אוח ( במקם אור, מחליף את הר ב ח' ).
    מה שמטריד אותי שהוא מדבר הרבה פעמים בקול גבוהה מאוד ויש הרבה מילים שאומר כמו מנגינה, כלומר בסוף המילה הוא "מושך" אותה. לדוגמא - אני רואה אותךךךךךךך. הוא קצת מתאמץ בהגייה
    קבעתי בדיקת שמיעה ( שנייה, כשהיה קטן עשינו גם) ואני שוקלת גם לקחת לאבחון של קלינאית. האם הבעיה שאני מתארת מצריכה טיפול? איך נוהגים לטפל בזה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ועשרה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ועשרה - תגובה

ענת תבור
    02/05/2011

אכן מומלץ לבצע שוב בדיקת שמיעה בכדי לוודא שלא מדבר בקול חזק בגלל שלא שומע טוב. במידה והשמיעה תקינה - מומלץ לדבר איתו בבית בעוצמה שקטה. ז"א, אם מתחיל לדבר בצעקה לענות לו בקול רגוע, כך יתאים את קולו בפעם הבאה לעוצמת הקול של האדם איתו הוא מדבר.
    לגבי משיכת הצלילים בסוף מילה, קשה לי להבין למה הכוונה בדיוק. שימו לב אם זה קורה בהקשר מסויים, בצלילים מסויימים, כשהוא רגוע/לחוץ/כועס וכד'. האם זה קורה לעיתים רחוקות או פעמים רבות במהלך היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו