אוכל urinary

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל urinary
    ענת
    01/07/2011

שלום רב

יש לי חתול שעבר ניתוח לשינוי פתח הוצאת השתן בגלל נטייה להצטברות קריסטלים
    בשתן. נאמר לי כי ייאלץ לאכול כל חייו אוכל מיוחד. יש לי מספר שאלות:
    1. האם אוכל URINARY רגיל יספיק על מנת לשמר את מצבו? או שמא איאלץ לקנות אוכל
    רפואי מיוחד?
    2. האם אוכל כזה מסוכן לחתול שאין לו את הבעיה או שמא הוא שומר שהבעיה לא תגיע,
    מעין "תרופה למכה"?
    3. האם אוכל כזה מסוכן לנקבות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל urinary

הוספת תגובה

• אוכל urinary - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    01/07/2011

ענת שלום,
    האם כוונתך למזון הרפואי urinary של רויאל קנין? (אריזה לבנה עם כיתוב בירוק זוהר, בגדול של 3.5 או 6 ק"ג). מזון זה איכותי ומתאים מאוד לבעיות מהסוג המתואר, זהו מזון רפואי מיוחד, המלצת החברה היא לתת לחתול מזון זה במשך חצי שנה, במקביל לבצע מעקבים אצל הוטרינר לבדיקת ריכוזיות השתן ונוכחות קריסטלים בשתן. במידה והמצב יציב, לאחר חצי שנה ניתן לעבור למזון מסוג - young male/female (גם כן של רויאל קנין) אשר מכיל רכיבים שמגבירים צריכת שתיה ומדללים את שתן ולכן מקטינים גם כן סיכוי לחסימה נוספת בעתיד.
    במקביל יש לדאוג להגברת צריכת מים בדרכים אחרות (החלפת מים בתדירות גבוהה, כלי מים רבים בבית, מזרקות מים ועוד). האוכל אינו מסוכן לחתולים שאינם סובלים מבעיות בדרכי השתן, אך הוא לא האידיאלי בשבילם מבחינת הרכב החומרים ולכן עדיף לתת לכל חתול את המזון המתאים לו. מזון young male/female מתאים ואידאלי לחתולים מעוקרים/מסורסים באשר הם. רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו