סיבות אפשריות לקצף בפה של כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבות אפשריות לקצף בפה של כלב
    יסמין
    08/01/2008

היי..
    לפני יומיים הייתי אצל חברים בעיר במרכז הארץ וכשירדתי מהאוטו הבחנתי בכלב מסוג בולדוג מסתובב חופשי ברחוב..ככל שהוא התקרב אליי נוכחתי לגלות כי כמות קצף גדולה בצבע לבן נוזלת לו מהפה..
    לפי מה שאני יודעת במחלת הכלבת יש את סיפטום הקצף אבל להערכתי הכלב לא היה בשלב מתקדם של המחלה אם בכלל..
    מבחינת משקל גופו הוא היה נראה בריא ולא כל כך יכולתי לראות אם הוא מגלה סימני פחד או תוקפנות..
    אז השאלה שלי היא כזו:
    האם קצף יכול לנבוע מסיבות נוספות חוץ מכלבת? ואם הקצף כן קשור לכלבת אז באיזה שלב הקצף אמור להופיע?האם בתחילת המחלה או בסוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קצף מהפה

ד''ר סמדר טל
    12/01/2008

קצף וריור מוגבר מהפה יכול לנבוע ממחלות נוספות פרט למחלת הכלבת. ישנם גזעי כלבים המריירים באופן טבעי יותר מכלבים אחרים. בעיות בחלל הפה כדוגמת בעיות שיניים, כיבים או פצעים בפה יכולים לגרום לריור עודף. חשיפה לרעלנים שונים כדוגמת זרחנים אורגנים יכולה גם היא לגרום לריור מוגבר.
    במידה והקצף והריור שראית אכן קשורים למחלת הכלבת מקובל לחשוב שחיה המראה סימנים קליניים של כלבת תמות תוך 10 ימים. מסיבה זו חיה החשודה כחולה במחלת הכלבת צריכה להיות בהסגר במשך 10 ימים. יש לזכור שהסימנים של מחלת הכלבת הינם מגוונים ובדרך כלל אינם ספציפיים.

רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו