מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    רותים
    03/07/2011

הצלתי חתולת רחוב שנדרסה רציני, השיקום לקח לי את כל הכסף, ונוצרו לי מספר בעיות עם חתולי הבית שלי.. ואני לא יכולה לקחת אותם לוטרינר (רק בדיקה= 160 ש"ח)..

חתולה אחת משתינה נוזל אדום (דם?) אבל מרגישה בסדר גמור (אוכלת, נמרצת וכו')

חתול שני משתעל ומנוזל כמה חודשים, לפני חודשיים כשלקחתי אותו מס' פעמים למרפאה אמרו שזה לא רציני, שזה רק צינון.. אבל זה לא מפסיק. בזמן האחרון הוא פחות זז וכבר לא אוכל הרבה.. הוא משתעל הרבה ואני לא יודעת מה לעשות..

יש לי כל מיני סוגים של אנטיביוטיקה בבית, אבל כמובן שאני לא נותנת לחתול שלא אמרו לי לתת לו. לא יודעת מה לעשות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    03/07/2011

שלום רב,
    צר לי לשמוע על חתולייך, אולם ככל שהייתי רוצה לסייע לאבחון ולטיפול בהם, בלתי אפשרי לעשות זאת ללא קבלת נתונים אודות ההסטוריה שלהם, הקליניקה המדוייקת וכן חשובה ביותר הנה בדיקה יסודית שלהם. חשוב לי להבהיר כי הגורמים שעשויים להביא לשתן דמי בחתול הנם מגוונים ומקורם עשוי להיות במספר מערכות. מערכת אחת היא מערכת השתן על כל מבניה האנטומים (כליות, צינורות השתן, השלפוחית והשופכה) כשהם כוללים: טראומה, אבנים, מחלה דלקתית (על רקע זיהומי או ללא גורם זיהומי) ועוד... מערכת נוספת שעשויה להיפגע ולהביא לשתן דמי הנה מערכת המין כשכל פגיעה בה (דלקתית, נאופלסטית או טראומתית וכן הלאה..) עשויה להביא לקליניקה זו. בנוסף לעיתים דימום קשור לפגיעה ססטמית במערכת האחראית על קרישת הדם (עשוי להתרחש בהרעלת קוטלי מכרסמים ועוד). לגבי החתול השני, מדבריך עולה כי הוא נבדק בעבר על ידי וטרינר ללא ממצאים מיוחדים. לא ציינת את גילו, אולם כל או כך במקרים כרונים אלו של קליניקת פגיעה בדרכי נשימה חשוב לדעת כי חתולים צעירים יכולים "לסחוב" עימם הדבקות ויראליות (קומפלקס הרפס/קליצי), נזקים מדלקות ריאה קודמות, פוליפים שונים, אלרגיות ועוד, ובאם לא נמצא הגורם כדאי לטפל באנטיביוטיקה מתאימה לכיסוי זיהום משני עם טיפול מסייע למערכת החיסון כנגד ההדבקה הויראלית.
    בשני המקרים אותם את מתארת יש לבצע בדיקה טובה של החתולים, לפסול מחלות שיכלו להביא לקליניקה זו ולנסות ולבצע אבחון של הגורם על מנת לתת את הטיפול הנכון והראוי ביותר. טיפול ללא אבחון - ביכולתו להביא לנזק משמעותי ולפיכך אין לי אלא להמליץ לך להגיע לוטרינר מהר ככל האפשר!
    רפואה שלמה וכל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו