מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולדוג -שיתוק פתאומי בפלג גוף תחתוןאילנה05/07/2011
לפני כחצי שנה הכלב סבל מכאבי גב הוטרינר איבחן אותו עם פריצת דיסק אך זאת ללא צילומי רנטגן מתוך העדפה לא להשתמש בחומרי הרדמה וטשטוש.
לפני יומיים הכלב שוב נראה מאד סובל מכאבים אך למחרת הוא התחיל לגרור את רגליו האחוריות. לקחנו אותו מיד לוטרינר שהפעם כן עשה צילום, אמר שעמוד השידרה שלו אינו בנוי כראוי (כנראה מולד) ושזה כנראה עורר דלקת ופגע בעצב. כרגע זה כבר היום השלישי שהוטרינר מזריק לו סטרואידים ואומר שרוב הסיכויים שגם אם הכלב יחזור ללכת אז זה רק עד הפעם הבאה שזה יתקוף אותו עד שהוא יהיה נכה באופן סופי.
כל הדברים שהוא אומר נשמעים כל-כך שרירותיים ולא חד-משמעיים. אני לא רוצה להשלים עם גורל שכזה רק בגלל שהמצב הכלכלי לא מאפשר לי לרוץ איתו לכל בדיקה וטיפול שנקבעים באופן שרירותי בלי לדעת מה טיבם או יכולתם לסייע לכלב.
הצלחתי לצרף רק קובץ אחד מצילומי הרנטגן אבל יש עוד ואפשר לשלוח במייל.
זה כל כך לא מגיע לו... הוא אפילו לא בן 4...
בבקשה תעזרי לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולדוג -שיתוק פתאומי בפלג גוף תחתון - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/07/2011אילנה שלום,
כיצד נעשה האבחון לפני חצי שנה? האם יש רקע של טראומה?האם בוצעה בדיקה נוירולוגית מלאה? כיצד טופל?האם הרגיש טוב עד כה?מדבריך יש חשד סביר כי מדובר בפגיעה נוירולוגית כרונית בעלת התדרדרות אקוטית פגיעה זו אכן עשויה להיות פריצת דיסק(כפי שהעלה החשד הראשוני) שהתדרדרה והביאה לפגיעה עצבית אולם היא עשויה לנבוע גם מדלקת בדיסק ובחוליות הסמוכות, דלקת בקרומי השדרה, מתהליך נאופלסטי ועוד..הצילומים כפי שמובאים בפורמט זה אינם מאפשרים לצערי לבצע הערכה כלשהי (אינני מבינה את הקביעה של הוטרינר "עמוד השדרה איננו בנוי כראוי")ובכל מקרה, בכדי לבצע אבחון נכון חשוב לבצע ראשית בדיקה נוירולוגית מעמיקה ולמקם את סוג הנזק בעמוד השדרה בהתאם לקליניקה המתוארת (יחד עם צילומים מתאימים). אני מסכימה עמך כי כלבך ראוי לתהליך אבחון מדוקדק ויסודי ובשל ההתדרדרות האקוטית אני ממליצה בחום להגיע לייעוץ נוירולוגי בהקדם האפשרי (כל התמהמהות וטיפול לא מתאים עשוים להזיק). בבית החולים הוטרינרי האוניברסיטאי בבית דגן קיימת מחלקה נוירולוגית שתוכל לאבחן ולטפל בהתאם!
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון הקודם
אילנה09/07/2011בשל האמצעים הדלים הבדיקה בפעם הקודמת הייתה בעיקר על סמך הסתברות, מכיוון שמדובר בבולדוג צרפתי וממה שהבנתי הבעיה אופיינית לגזע, וגם מעצם העובדה שהוא עולה ויורד במדרגות 4 קומות 3 פעמים ביום ובאופן כללי הוא אוהב לרוץ ולהשתולל. הוא טופל באנטיביוטיקה ועל פניו הבעיה נפתרה - למרות שאין שום דרך לדעת בוודאות, הוא שאף פעם לא מתלונן על כלום ולא בוכה אפילו אם בטעות דורכים לו על הרגל...
בפעם הנוכחית הוא טופל במשך חמישה ימים עם זריקות iv של atrivet אך כמעט ולא הייתה שום תגובה. פנינו לחוות דעת נוספת אצל וטרינר עם לב טוב שהסכים לקבל אותנו ללא תשלום והוא אמר שהוא היה עושה הכל בדיוק אותו הדבר כמו הוטרינר הקבוע שלנו.
ביום ראשון הקרוב אנחנו לוקחים אותו לבית ברל לעשות סי-טי.
הוצאנו אותו פעמיים החוצה כשהרמנו עם רצועות את פלג גופו התחתון אבל אמרו לי שזה לא היה חכם במיוחד ושעדיף לו לנוח לפחות עד לתוצאות הבדיקות, הבעיה עם זה היא שהכלב מתחיל להיכנס לדיכאון - כנראה בגלל שיותר מידי דברים מהשגרה שלו נגזלים ממנו.
אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות בשבילו. אני מרגישה שנגזר עליו סבל רק בגלל שלא היה לו מספיק מזל כדי להיות מאומץ ע"י משפחה בעלת אמצעים.
הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בבית... תרגילים, תרופות שאני יכולה לקבל עליהן מרשם על שמי מקופת החולים, עיסויים, כל דבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון הקודם - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום אילנה,
כל עוד אין אבחון וקיים חשש לפריצת דיסק ההמלצה הגורפת היא אכן לשמור על מנוחה ככל האפשר (עם אפשרות למתן צרכים עם כמה שפחות תזוזה). כמו כן חשוב לדאוג למצע רך, לשמור על יובש וניקיון סביבתו של הכלב, לשנות את אופי ההזנה אם יש צורך בהתאם לצרכים האנרגתיים של הכלב ולספק מים בכמות גדולה.
דאגתך לכלבך ניכרת מדבריך ומרגשת ואין להקל בה- לכלבך יש מזל כי דואגים לו בצורה זו!
מקווה שהסי טי היום יסייע בדיאגנוזה - בהתאם לכך יוכלו הרופאים להסביר לך על הטיפולים האפשריים, ובאם יהיו שאלות נשמח לסייע,
אשמח לעדכון!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)