מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פפילומהסיון06/07/2011
שלום,
יש לי כלבה בת 9 חודשים. לפני כמה חודשים הופיעה אצלה פצע הפפילומה על השפה.
ביררתי עם וטרינר ואכן מדובר בפפילומה. הוא אמר לי שאין לי מה לדאוג ושזה ינשור מעצמו.
הפצע שעל השפה גדל למימדים די גדולים...
כעת, אני רואה שיש לה גם פצע על החניכיים, ועוד פצע קטן שרק מתחיל לצאת על השפה.
כעת מדובר ב3 פצעי פפילומה ואני מודאגת מהדיאגנוזה של הוטרינר שלי..
האם זה נושר מעצמו ואכן כדאי להמתין כמה חודשים לכשזה יעבור, או שדווקא רצוי להוריד או לנקז אותם?
תודה על תשובתך, סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/07/2011שלום סיון,
פפילומה הנו גידול עורי שפיר המועבר על ידי וירוס הפפילומה. מזוהים בכלב לפחות 5 זנים - כולם מדבקים בכלב באמצעות מגע ישיר או בלתי ישיר, והם עוברים נסיגה באופן ספונטני וללא התערבות כתלות במקום הופעתם. הפפילומה האוראלית מאופיינת בהופעתה בחלל הפה והשפתיים ושכיחה בכלבים צעירים , כשהלקויות מתפתחות למבני פפולות לבנות וזמן נסיגתן הממוצע אורך כשלושה חודשים. זמן הנסיגה תלוי בתגובה החיסונית של הכלב כנגד ההדבקה הויראלית ולכן תנאי סטרס, הזנה לקויה או מחלה עשויים לעכב את התהליך. לרוב מבצעים הסרה , אלא אם הלקויות מפריעות באופן משמעותי לתפקוד הכלב ( גם בתהליך ההסרה יש סיכוי טוב לזריעה של תאים שתוביל להדבקה) לפיכך הייתי מחכה בסבלנות ומספקת תנאים מיטביים להחלמה...
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)