מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעלה זרחניתתמיר07/07/2011
שלום והערכה,
יש לי כלב מסוג רועה גרמני לפני מס' ימים בבוקר ראיתי שוהא ממש חלש, חלק גופו האחורי היה חצי משותק ויצא לו קצף מהפה, רצתי איתו לווטרינרית שלי היא אמרה שהוא הורעל מרעל זרחני בגלל הסמנים הללו וגם בגלל שהיא ראתה בעיה באישונים שלו,
הכלב קיבל טיפול נוגד הרעלה (אטרופין וכו') ומצבו השתפר מהר, חקרתי על הרעל באינטרנט וגיליתי שהרעלה כזו נוצרת גם בגלל קולר נגד קרציות דבר שקיים על הכלב שלי בגלל סביבה רוויה בקרציות ופשפשים, השאלה היא האם באמת הרעלה כו חזקה שנוצרת בן לילה יכולה לקרות בגלל קולר כזה? הווטרינרית לא הזכירה דבר על הקולר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלה זרחנית - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/07/2011שלום תמיר,
זרחנים אורגנים הנם מעכבים בלתי הפיכים של האנזים אצטיל כולין אסטראז המצוי באופן נורמלי בצומת עצב-שריר בגוף בעל החיים, ובכך גורמים למעשה להצטברות של הנוירוטרנסמיטור אצטיל כולין ולעלייה בפעילות עצבית ללא בקרה. הסימנים הקלינים עשויים לכלול ריור, דימוע, קושי נשימתי, צמצום אישונים, סטימולציה של שרירי השלד, הפנים ואח"כ חולשה ועוד.. בהרעלות כרוניות יתכנו סימנים מאוחרים אף של קשיות שרירים ועויתות (הופעת סימנים אלו עשויה כאמור להיות אקוטית או כרונית כתלות בחשיפה). בעבר זרחנים אורגנים נחשבו לאחד הרעלים היותר נפוצים בהם נעשתה הדברה כנגד פרעושים וקרציות, ולמעשה גם היום רבים מהתכשירים שמיועדים לחיטוי סביבתי מקורם בזרחנים אורגנים (או בקרבמטים שיוצרים עיכוב דומה אולם הפיך על האנזים). אינני יודעת מהו מקור ההרעלה של כלבתך אולם ייתכן כי נעשה שימוש בקולר שאינו בטוח המכיל ריכוז גבוה של זרחנים אורגניים (לצערי קולרים אלו עודנם נמכרים ברשתות שונות). חשוב לי לציין כי מומלץ לכן לקנות קולרים בטוחים לשימוש אצל וטרינרים או בחנויות חיות מתמחות(לדוגמא: קילטיקס או פריוונטיק).
למרות התקרית המצערת שמחתי לשמוע כי כלבתך קיבלה טיפול מתאים וכי היא חשה בטוב, אנא המשך להגן עליה מפני קרציות ופרעושים!
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
תמיר09/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)