הרעלה זרחנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעלה זרחנית
    תמיר
    07/07/2011

שלום והערכה,
    יש לי כלב מסוג רועה גרמני לפני מס' ימים בבוקר ראיתי שוהא ממש חלש, חלק גופו האחורי היה חצי משותק ויצא לו קצף מהפה, רצתי איתו לווטרינרית שלי היא אמרה שהוא הורעל מרעל זרחני בגלל הסמנים הללו וגם בגלל שהיא ראתה בעיה באישונים שלו,
    הכלב קיבל טיפול נוגד הרעלה (אטרופין וכו') ומצבו השתפר מהר, חקרתי על הרעל באינטרנט וגיליתי שהרעלה כזו נוצרת גם בגלל קולר נגד קרציות דבר שקיים על הכלב שלי בגלל סביבה רוויה בקרציות ופשפשים, השאלה היא האם באמת הרעלה כו חזקה שנוצרת בן לילה יכולה לקרות בגלל קולר כזה? הווטרינרית לא הזכירה דבר על הקולר.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרעלה זרחנית

הוספת תגובה

• הרעלה זרחנית - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    07/07/2011

שלום תמיר,
    זרחנים אורגנים הנם מעכבים בלתי הפיכים של האנזים אצטיל כולין אסטראז המצוי באופן נורמלי בצומת עצב-שריר בגוף בעל החיים, ובכך גורמים למעשה להצטברות של הנוירוטרנסמיטור אצטיל כולין ולעלייה בפעילות עצבית ללא בקרה. הסימנים הקלינים עשויים לכלול ריור, דימוע, קושי נשימתי, צמצום אישונים, סטימולציה של שרירי השלד, הפנים ואח"כ חולשה ועוד.. בהרעלות כרוניות יתכנו סימנים מאוחרים אף של קשיות שרירים ועויתות (הופעת סימנים אלו עשויה כאמור להיות אקוטית או כרונית כתלות בחשיפה). בעבר זרחנים אורגנים נחשבו לאחד הרעלים היותר נפוצים בהם נעשתה הדברה כנגד פרעושים וקרציות, ולמעשה גם היום רבים מהתכשירים שמיועדים לחיטוי סביבתי מקורם בזרחנים אורגנים (או בקרבמטים שיוצרים עיכוב דומה אולם הפיך על האנזים). אינני יודעת מהו מקור ההרעלה של כלבתך אולם ייתכן כי נעשה שימוש בקולר שאינו בטוח המכיל ריכוז גבוה של זרחנים אורגניים (לצערי קולרים אלו עודנם נמכרים ברשתות שונות). חשוב לי לציין כי מומלץ לכן לקנות קולרים בטוחים לשימוש אצל וטרינרים או בחנויות חיות מתמחות(לדוגמא: קילטיקס או פריוונטיק).
    למרות התקרית המצערת שמחתי לשמוע כי כלבתך קיבלה טיפול מתאים וכי היא חשה בטוב, אנא המשך להגן עליה מפני קרציות ופרעושים!
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.

תמיר
    09/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו